Saaristolaiskeitto

Aito saaristolaiskeitto valmistetaan saariston omista antimista. Jos tarjoat keiton pääruokana, voit lisätä siihen perunoita, sieniä ja runsaasti kasviksia.

4 annosta

  • 1 kg kalaa (kuhaa, kampelaa ja/tai ahventa)
  • 1 pala juuriselleriä
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni tuore fenkoli
  • 1 purjo
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus kuivattua timjamia, basilikaa ja rosmariinia
  • 1 litra kalalientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl kermaa
  • 1 munankeltuainen
  • suolaa, pippuria
  • 1 sitruuna
  • hienonnettua tilliä ja persiljaa

Valmistusohje

1. Perkaa kalat ja suomusta tarvittaessa. Huuhtele hyvin ja leikkaa sopiviksi annospaloiksi.

2. Leikkaa selleri, porkkanat, fenkoli ja purjo ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna isossa padassa öljyä ja kuullota kasviksia, kunnes ne pehmenevät hieman. Lisää joukkoon kalanpalat ja mausteet.

3. Lisää kalaliemi ja viini ja hauduta, kunnes kala on kypsää. Kypsyminen kestää vain muutaman minuutin.

4. Kaada tilkka lientä toiseen astiaan ja sekoita joukkoon kerma ja munakeltuainen. Lisää suurus pataan varovasti sekoittaen ja kuumenna kiehumispisteeseen, älä keitä. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Ripottele päälle tilliä ja persiljaa. Tarjoa heti tuoreen leivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.