Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Saaristolaiskeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aito saaristolaiskeitto valmistetaan saariston omista antimista. Jos tarjoat keiton pääruokana, voit lisätä siihen perunoita, sieniä ja runsaasti kasviksia.

4 annosta

  • 1 kg kalaa (kuhaa, kampelaa ja/tai ahventa)
  • 1 pala juuriselleriä
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni tuore fenkoli
  • 1 purjo
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus kuivattua timjamia, basilikaa ja rosmariinia
  • 1 litra kalalientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl kermaa
  • 1 munankeltuainen
  • suolaa, pippuria
  • 1 sitruuna
  • hienonnettua tilliä ja persiljaa

Valmistusohje

1. Perkaa kalat ja suomusta tarvittaessa. Huuhtele hyvin ja leikkaa sopiviksi annospaloiksi.

2. Leikkaa selleri, porkkanat, fenkoli ja purjo ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna isossa padassa öljyä ja kuullota kasviksia, kunnes ne pehmenevät hieman. Lisää joukkoon kalanpalat ja mausteet.

3. Lisää kalaliemi ja viini ja hauduta, kunnes kala on kypsää. Kypsyminen kestää vain muutaman minuutin.

4. Kaada tilkka lientä toiseen astiaan ja sekoita joukkoon kerma ja munakeltuainen. Lisää suurus pataan varovasti sekoittaen ja kuumenna kiehumispisteeseen, älä keitä. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Ripottele päälle tilliä ja persiljaa. Tarjoa heti tuoreen leivän kera.

Lisää aiheesta:

Marmite-kalakeittoVälimeren kuhaaSaaristolaissoppaVenäläinen lohikeittoAhvenmuhennosMademuhennos
KalakeittoAlkuruoatKeitotPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalakeitto
  • 05.05.202210:31
    Lohikeitto

    Maailman paras lohikeitto – lisää keiton joukkoon Linnean salainen raaka-aine

  • 28.01.202209:50
    Maidoton

    Korealainen kalakeitto eli kalasoppaa namnamnam

  • 14.06.202109:02
    Lohikeitto

    Kermainen lohikeitto – paras lohikeitto valmistuu savulohesta

  • 09.02.202110:26
    Pääruoat

    Vuoden kalakeitto 2021: Kaisun kukkakaali-siikakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Persiljakeitto ahvenella