Jugurttia ja munakoisoa
Tämä resepti tulee Gujaratista, Intiasta. Munakoiso höyrytetään ja sekoitetaan sitten sakeaan, maustettuun jugurttikastikkeeseen. Ellei sinulla ole höyrykeitintä, käytä sopivaa siivilää ja kannellista kattilaa. Tarjoile lisukkeena tai kevyenä ateriana leivän kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 munakoiso, 500-600 g
- 3 pientä vihreää chiliä
- 1 kokonainen salaattisipuli
- 6 dl maustamatonta jugurttia
- 1 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
- ½ tl suolaa
- mustapippuria jauhettuna
- mintunlehtiä koristeluun
Valmistusohje
1. Kuori munakoiso, halkaise se pituussuunnassa ja leikkaa se sentinpaksuisiksi viipaleiksi tai parin sentin kuutioiksi. Viipaloi salaattisipuli, myös vihreä osa, paperinohuesti. Silppua chilit.
2. Lämmitä vettä kiehuvaksi höyrykeittimessä tai kannellisessa kattilassa, johon siiviläsi sopii. Laita munakoisopalat höyrykeittimeen tai siivilään ja höyrytä vilkkaasti kiehuvan veden yllä kymmenisen minuuttia kunnes palat ovat kunnolla pehmenneet.
3. Vatkaa samalla jugurtti sileäksi ja sakeaksi. Sekoita mukaan chili, salaattisipuli ja minttu. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta vesi munakoisosta ja anna sen jäähtyä kokonaan. Sekoita siiten munakoiso jugurttisekoitukseen ja koristele muutamalla tuoreella mintunlehdellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan