Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lämmin vihannesvati

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 200 g vihanneksia syöjää kohti

Kastike

  • 1 avokado
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl crème fraiche (ranskankermaa)
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria

Tarjoiluun

  • uusia perunoita

Valmistusohje

1. Silppua käsin veitsellä tai aja tehosekoittimessa persilja ja valkosipuli silpuksi. Lusikoi avokadon malto sekaan ja soseuta. Lisää ranskankerma ja mausta suolalla sekä pippurilla.

2. Pese ja siisti vihannekset. Keitä iso kattilallinen vettä, suolaa ei tarvita. Laita vihannekset kiehumaan kypsymisjärjestyksessä. Esim. ensin kokonainen kukkakaali ja kaalirapiviipaleet, sitten pikkuporkkanat jne. ja viimeiseksi sokeriherneet, jotka tarvitsevat vain hetken. Voit keittää siis kaikki vihannekset samassa kattilassa, lukuun ottamatta punajuuria, jotka värjäävät kaiken muun vaaleanpunaiseksi. Varo keittämästä vihanneksia ylikypsiksi ja liian pehmeiksi. Maukkaimmillaan ne ovat nipinnapin kypsinä, vielä hieman rapeina.

3. Siivilöi keitinvesi talteen, voit käyttää sitä jossakin toisessa ruoassa liemenä. Ryhmitä kuumat vihannekset lämpimälle vadille ja tarjoile vastakeitettyjen uusien perunoiden sekä avokadokastikkeen kera.

Kokoa keitetyistä mielivihanneksistasi, uusista perunoista ja lempeästä avokadokastikkeesta suloisten kesämakujen sinfonia. Muhevat maut eivät sisällä piilokaloreita, ruoka sopii siis laihduttajallekin.

Lisää aiheesta:

JogurttiperunatVihanneskastike tai -keittoVegepyttipannu linsseilläKylmä avokadokeitto ja valkosipuliranskankermaJugurttia ja munakoisoaKaalia juustokuorrutettujen perunoiden kera
KasvislisukeLisäkeruoatKastikkeet ja dipitKevytKananmunatonGluteenitonKasvisruokaKeventäjätPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke
  • 15.12.202410:03
    Välipalat

    Kukkakaali libanolilaisittain

  • 27.07.201607:54
    Lisäkeruoat

    Kermainen paprikasalsa

  • 27.04.201609:45
    Juusto

    Munajuustoa ja punajuurta

  • 31.07.201514:16
    Kaalisalaatti

    Kaleslaw

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutetut endiivit