Jogurttiperunat

Tämä on intialaista katuruokaa. Jogurttiperunat ovat halpoja, täyttäviä ja herkullisia ja siksi katukeittiöiden tavallisimpia annoksia. Lisäksi ne on helppo valmistaa. Tarjoile lammas- tai linssicurryn lisukkeena tai omana aterianaan riisin kera.

4 annosta

  • 5 dl maustamatonta jogurttia
  • 300 g kuorittuja keitettyjä perunoita
  • 1 pieni sipuli
  • ½ tl kokonaisia juustokuminansiemeniä
  • ½ tl suolaa tai maun mukaan
  • 1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
  • persiljaa
  • 1 chilipalko

Valmistusohje

1. Kuumenna valurautainen paistinpannu. Kaada juustokuminansiemenet pannulle ja paahde niitä sekoittaen 15-20 sekuntia. Kaada siemenet pannulta mortteliin ja murskaa. Paahtaminen antaa juustokuminalle erikoisen maun.

2. Viipaloi tai kuutioi perunat, kuori ja hienonna sipuli. Vatkaa jogurtti tasaiseksi. Sekoita jogurtti, perunat, sipuli ja juustokumina, mausta suolalla ja pippurilla. Anna seoksen seistä jääkaapissa, kunnes se on kylmää.

3. Hienonna korianteri ja chili. Poista chilistä ensin siemenet, jos haluat ruokaan miedomman maun. Ripottele korianteri ja chili perunaseoksen päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja