Jogurttiperunat
Tämä on intialaista katuruokaa. Jogurttiperunat ovat halpoja, täyttäviä ja herkullisia ja siksi katukeittiöiden tavallisimpia annoksia. Lisäksi ne on helppo valmistaa. Tarjoile lammas- tai linssicurryn lisukkeena tai omana aterianaan riisin kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 5 dl maustamatonta jogurttia
- 300 g kuorittuja keitettyjä perunoita
- 1 pieni sipuli
- ½ tl kokonaisia juustokuminansiemeniä
- ½ tl suolaa tai maun mukaan
- 1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
- persiljaa
- 1 chilipalko
Valmistusohje
1. Kuumenna valurautainen paistinpannu. Kaada juustokuminansiemenet pannulle ja paahde niitä sekoittaen 15-20 sekuntia. Kaada siemenet pannulta mortteliin ja murskaa. Paahtaminen antaa juustokuminalle erikoisen maun.
2. Viipaloi tai kuutioi perunat, kuori ja hienonna sipuli. Vatkaa jogurtti tasaiseksi. Sekoita jogurtti, perunat, sipuli ja juustokumina, mausta suolalla ja pippurilla. Anna seoksen seistä jääkaapissa, kunnes se on kylmää.
3. Hienonna korianteri ja chili. Poista chilistä ensin siemenet, jos haluat ruokaan miedomman maun. Ripottele korianteri ja chili perunaseoksen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut