Vihanneskastike tai -keitto

Tähän kastikkeeseen vihannekset soseutetaan sileäksi seokseksi. Resepti on kotoisin Intiasta, jossa sitä käytetään vegetaarisena riisin lisäkkeenä. Ohenna kaksinkertaisella vesimäärällä, niin saat vihanneskeiton kastikkeen sijaan.

Neljälle

  • 3 porkkanaa
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 250 g pakasteherneitä
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 tl chilijauhetta
  • 1 tl mustaa juustokuminaa
  • 2 ruskeaa kardemumman siemenkotaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl öljyä
  • 2 tl mustia sinapinsiemeniä

Valmistusohje

1. Kuori porkkanat ja viipaloi ne. Jaa kukkakaali nupuiksi. Kuori valkosipulinkynsi. Keitä porkkanoita, kukkakaalia ja herneitä vedessä, johon on lisätty kurkuma, chili, juustokumina, kardemumma ja suola. Keitä vihannekset hyvin pehmeiksi, noin 25 minuuttia. Survo ne liemessään karkeahkoksi soseeksi.

2. Kuumenna öljy paistinpannussa tai wokissa, kunnes se sihisee, kun siihen pudottaa sinapinsiemenen. Paista sinapinsiemeniä öljyssä muutama sekunti, purista joukkoon valkosipuli ja paista ruskeaksi, mutta varo polttamasta.

3. Kaada sinapinsiemen-valkosipuliseos kastikkeeseen, sekoita ja keitä 3-4 minuuttia. Vedä kattila liedeltä ja anna kastikkeen vetäytyä kannen alla vielä viitisen minuuttia. Ota pois kardemummakodat ja suolaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!