Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vihanneskastike tai -keitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton

Neljälle

  • 3 porkkanaa
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 250 g pakasteherneitä
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 tl chilijauhetta
  • 1 tl mustaa juustokuminaa
  • 2 ruskeaa kardemumman siemenkotaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl öljyä
  • 2 tl mustia sinapinsiemeniä

Valmistusohje

1. Kuori porkkanat ja viipaloi ne. Jaa kukkakaali nupuiksi. Kuori valkosipulinkynsi. Keitä porkkanoita, kukkakaalia ja herneitä vedessä, johon on lisätty kurkuma, chili, juustokumina, kardemumma ja suola. Keitä vihannekset hyvin pehmeiksi, noin 25 minuuttia. Survo ne liemessään karkeahkoksi soseeksi.

2. Kuumenna öljy paistinpannussa tai wokissa, kunnes se sihisee, kun siihen pudottaa sinapinsiemenen. Paista sinapinsiemeniä öljyssä muutama sekunti, purista joukkoon valkosipuli ja paista ruskeaksi, mutta varo polttamasta.

3. Kaada sinapinsiemen-valkosipuliseos kastikkeeseen, sekoita ja keitä 3-4 minuuttia. Vedä kattila liedeltä ja anna kastikkeen vetäytyä kannen alla vielä viitisen minuuttia. Ota pois kardemummakodat ja suolaa.

Lisää aiheesta:

Inkivääri-chiliherkkusienetHapanimelä tomaattichutneyMunakoisocurry valkosipulin ja tomaatin keraPerunacurryMustasilmäpapuja intialaiseen tapaanKaalia intialaisittain
IntialaistaKasviskeittoPääruoatKasvisruokaGoGreenKevytLaktoositon

Tähän kastikkeeseen vihannekset soseutetaan sileäksi seokseksi. Resepti on kotoisin Intiasta, jossa sitä käytetään vegetaarisena riisin lisäkkeenä. Ohenna kaksinkertaisella vesimäärällä, niin saat vihanneskeiton kastikkeen sijaan.

Gluteeniton
Kananmunaton
Alkuruoat
Kastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Intialaista
  • 25.02.202113:35
    Pääruoat

    Butter chicken – se paras ohje intialaiseen voikanaan

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Tandoori-mausteseos

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Garam masala-mausteseos

  • 18.02.201300:00
    Pasteijat

    Intialaiset joulupasteijat

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Samosat lampaanjauhelihasta