Kaalia juustokuorrutettujen perunoiden kera

Välillä unohtuu, että kaali on todella hyvää ja näyttää erittäin koristeelliselta tarjoilussa. Tämä ruokalaji valmistuu varhaiskaalista tai tavallisesta valkokaalista. Savoijinkaali toimii myös hyvin. Mausteyrteistä tähän sopivat hyvin persilja, tilli, kirveli tai ruohosipuli. Tarjoile vegetaarisena lämpimänä ruokana tai lisukkeena.

Neljälle

  • 1 kg perunoita
  • 2 pientä varhaiskaalinpäätä
  • 100 g juustoraastetta
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • 3-4 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl sitruunamehua tai sherryviinietikkaa
  • 1-2 rkl nestettä kaalinkeitosta
  • 1 nippu mausteyrttejä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Rapsuta perunat puhtaiksi ja jaa ne pituussuuntaan tai leikkaa paksuiksi viipaleiksi. Keitä perunapalat pehmeiksi laakeassa kattilassa pienessä, kevyesti suolatussa vesimäärässä. Suurin osa vedestä höyrystyy pois, kaada loppu vesi pois. Ripottele päälle juustoraaste ja pidä lämpimänä.

2. Halkaise kaalinpäät, sido tarvittaessa kutistetulla puuvillalangalla jotta lehdet pysyvät paikoillaan. Keitä kaalinpuolikkaat pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä 1 rkl öljyn kera. 8-10 minuuttia on yleensä tarpeeksi, kokeile tikun avulla kypsyysaste. Valuta ylimääräinen vesi puolikkaista.

3. Vatkaa mausteyrttiviinietikan ainekset yhteen. Asettele perunat vadille ja kaalit niiden päälle. Kaada norona päälle oliiviöljy ja viinietikka ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.