Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kaalia juustokuorrutettujen perunoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 1 kg perunoita
  • 2 pientä varhaiskaalinpäätä
  • 100 g juustoraastetta
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • 3-4 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl sitruunamehua tai sherryviinietikkaa
  • 1-2 rkl nestettä kaalinkeitosta
  • 1 nippu mausteyrttejä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Rapsuta perunat puhtaiksi ja jaa ne pituussuuntaan tai leikkaa paksuiksi viipaleiksi. Keitä perunapalat pehmeiksi laakeassa kattilassa pienessä, kevyesti suolatussa vesimäärässä. Suurin osa vedestä höyrystyy pois, kaada loppu vesi pois. Ripottele päälle juustoraaste ja pidä lämpimänä.

2. Halkaise kaalinpäät, sido tarvittaessa kutistetulla puuvillalangalla jotta lehdet pysyvät paikoillaan. Keitä kaalinpuolikkaat pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä 1 rkl öljyn kera. 8-10 minuuttia on yleensä tarpeeksi, kokeile tikun avulla kypsyysaste. Valuta ylimääräinen vesi puolikkaista.

3. Vatkaa mausteyrttiviinietikan ainekset yhteen. Asettele perunat vadille ja kaalit niiden päälle. Kaada norona päälle oliiviöljy ja viinietikka ja tarjoile heti.

Välillä unohtuu, että kaali on todella hyvää ja näyttää erittäin koristeelliselta tarjoilussa. Tämä ruokalaji valmistuu varhaiskaalista tai tavallisesta valkokaalista. Savoijinkaali toimii myös hyvin. Mausteyrteistä tähän sopivat hyvin persilja, tilli, kirveli tai ruohosipuli. Tarjoile vegetaarisena lämpimänä ruokana tai lisukkeena.

Lisää aiheesta:

JogurttiperunatSavuporosalaattiKanarialaiset perunat mojon keraVegepyttipannu linsseilläJugurttia ja munakoisoaLämmin vihannesvati
KaalipataLisäkeruoatKevytKananmunatonGluteenitonKasvisruokaKeventäjätKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kaalipata
  • 10.08.202214:08
    Jauhelihapata

    Jauheliha-kaalipata – helppoa ja nopeaa ruokaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutettu kaali

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kaalia juustokuminassa

  • 18.02.201300:00
    Halstrattu kala

    Grilli-hapankaali

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Chilikaalia kookosmaidossa