Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kylmä avokadokeitto ja valkosipuliranskankerma

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hivelevän samettista soppaa voit tarjota yhtä hyvin alkuruokana kuin kuuman kesäpäivän lounaana. Tarvitset keittoon kunnolla kypsyneitä tomaatteja ja avokadoja.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 3 hyvin kypsää avokadoa
  • 3 hyvin kypsää tomaattia
  • 1 vihreä paprika
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2-4 tippaa tabascoa
  • 1 l kylmää vihanneslientä

Valkosipuliranskankerma

  • 5-6 valkosipulinkynttä
  • 2 dl ranskankermaa
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Kalttaa tomaatit, puolita ne ja poista siemenet sekä paloittele malto pieneksi. Paloittele sipuli ja paprika. Kuori valkosipulinkynsi. Halkaise avokadot, poista siemenet ja koverra malto kuorista ja leikkaa palasiksi.

2. Soseuta tomaatit, paprika ja sipuli tehosekoittajassa tai monitoimikoneessa. Voit myös silputa kaikki ainekset erittäin pieneksi veitsellä käsin. Muussaa avokadot ja lisää vihannessoseeseen, purista joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää seokseen vihannesliemi, mausta suolalla sekä pippurilla ja tiputtele tabascoa makusi mukaan, mutta aloita varovasti tippa kerrallaan. Siirrä keitto jääkaappiin, niin että se jäähtyy hyvin kylmäksi tarjoiluun mennessä.

3. Valkosipuliranskankerma: Kuori valkosipulinkynnet, laita ne kiehuvaan veteen ja keitä 5-6 minuuttia. Se miedontaa ja pyöristää niiden makua. Purista kynnet ja sekoita ranskankermaan. Lisä hippunen suolaa makusi mukaan. Tarjoile keitto oikein kylmänä ja tipauta jokaiseen annokseen nokare ranskankermaa.

Lisää aiheesta:

Valkosipulinen punajuurikeittoGlaseeratut endiivit linssien ja persiljan keraKylmä paprikakeittoGazpacho-keittoVihanneskastike tai -keittoRanskalainen persiljakinkku
AlkuruokakeittoVälipalatAlkuruoatKevytKananmunatonKasvisruokaKeventäjätPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Alkuruokakeitto
  • 14.01.202212:57
    Sipulikeitto

    Sipulikeitto – se Pirjon paras ohje

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kirvelikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kylmä fenkolikeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kylmä espanjalainen keitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Créme Ninon