Historiallinen stroganoff paahtopaistista
Alunperin ruoan on luonut ranskalainen kokki, joka työskenteli venäläiselle kreivi Stroganoffille. Tarinan mukaan kreivillä oli huonot hampaat. Niinpä kekseliäs kokki kehitti ruoan, jossa liha oli valmiiksi suikaloitu
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 400 g paahtopaistia suikaleina
- 1 paprika silputtuna
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 3 rkl tomaattiketsuppia
- 4 d kermaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuullota voi ja jauhot, lisää joukkoon kerma.
2. Lisää ketsuppi ja tomaattipyree. Mausta ja keitä 5 minuuttia.
3. Kääntele joukkoon lihasuikaleet ja puolet paprikasilpusta ja keitä vielä 5-10 minuuttia. Tarjoile lisänä riisiä, johon on sekoitettu loppu paprikasilppua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät