Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Merimiespihvi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 600 g naudan etuselkää
  • suolaa ja pippuria
  • 8-10 perunaa viipaleina
  • 3-4 sipulia viipaleina
  • 1 pullo portteria
  • 2-3 dl lihalientä
  • 1 laakerinlehti
  • persiljaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Mausta lihaviipaleet ja ruskista ne voissa pannulla.

2. Laita padan pohjalle kerros perunasiivuja ja vuorottele sen jälkeen lihaa, sipulia ja perunaa, kunnes ylin kerros on perunaa. Mausta kerrosten välillä. Kaada portteri pataan ja sen verran lihalientä, että ainekset melkein peittyvät.

3. Pane myös laakerinlehti pataan ja keitä hiljalleen kannella peitettynä, kunnes liha on mureaa, noin 45 minuuttia. Sirottele pinnalle persiljaa ja tarjoile etikkapunajuurten kera.

Alunperin monet ammattiruoat, kuten merimiespihvi ja suutarinlaatikko syntyivät, koska mahdollisuudet eväsruokien lämmittämiseen olivat rajalliset. Oli siis kätevää, että koko ateria oli samassa paketissa. Samalla syntyi hyvää ruokaa!

Lisää aiheesta:

Merimiespihvit omenan keraSuutarinlaatikkoRydbergin pihvi-pyttisPorsaanlapapataRuotsalainen kalopsiMerimiespihvit ulkofileestä
MerimiespihviKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Merimiespihvi
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Merimiespihvit naudan sisäpaistista

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Merimiespihvit omenan kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Merimiespihvit paahtopaistista

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Merimiespihvi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Merimiespihvit ulkofileestä