Lampaanpaistiviipaleet tomaatissa
Pyydä lihakauppiastasi sahaamaan lampaanpaistista 3-4 sentin viipaleita. Sellaiset paistuvat kypsiksi 10 minuutissa. Hyvinmaustettu tomaattikastike ja nuudelit sopivat mukaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 paksua viipaletta
- lampaanpaistia
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 1 iso sipuli silputtuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 500 g tomaattimurskaa
- 1 dl chilikastiketta
- 1 tl timjamia
- 10 vihreää oliivia silputtuna
- (tabasco)
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Aloita kastikkeesta. Kuullota sipulisilppu öljyssä kattilassa, lisää muut ainekset ja keitä hiljaa, kunnes kastike sakenee.
2. Mausta lihat suolalla ja pippurilla, paistaa pannulla hiljaa 3-4 minuuttia puoleltaan. Lisää sitten ½ dl vettä pannulle sulje kansi ja keitä höyryssä 5 minuuttia. Tarjoile kastikkeen ja nuudeleiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria