Japanilainen pihvi ja broccoli-sienipaistosta

Lihamies Akseli Herlevi on tänään todella omalla alueellaan kun MTV3 Huomenta Suomen studiossa syntyy naudan lihasta pihvia japanilaisittain ja rinnalla maistuvaa broccoli-sienipaistosta. Ja kunnon ruoka ansaitsee aina kunnon viinit ja MTV3:n viiniasiantuntija Mia Stjerna Ravintola OLO:sta laati Akselin kokkauksen rinnalle omat mielenkiintoiset vinkkinsä.

Ainekset

  • 600 g erittäin marmoroitunutta naudan ulkofileetä tai entrecotéa
  • 1 parsakaali (broccoli) nuput irtileikattuna
  • 1 ras siitakesieniä viipaloituna
  • puolikas rasia kirsikkatomaatteja halkaistuna
  • 1 dl kevätsipulia suikaloituna
  • 4 rkl seesamiöljyä
  • 6 rkl soijakastiketta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Leikkaa liha neljäksi pihviksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista hyvin kuumalla pannulla minuutti per puoli ja siirrä syrjään vetäytymään.

Paista siitakesienet seesamiöljyssä rapeiksi. Ryöppää samaan aikaan parsakaalin nuput kiehuvan kuumassa suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia ja nosta reikäkauhalla samalle pannulle sienien kanssa. Kaada joukkoon soija ja anna nesteen haihtua. Lisää lopuksi pannulle kirsikkatomaatit ja tarjoile.

Leikkaa pihvit ohuiksi viipaleiksi. Ripottele päälle tarvittaessa hieman suolaa ja tarjoile paistoksen kanssa. Koristele suikaloidulla kevätsipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!