Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Japanilainen pihvi ja broccoli-sienipaistosta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 600 g erittäin marmoroitunutta naudan ulkofileetä tai entrecotéa
  • 1 parsakaali (broccoli) nuput irtileikattuna
  • 1 ras siitakesieniä viipaloituna
  • puolikas rasia kirsikkatomaatteja halkaistuna
  • 1 dl kevätsipulia suikaloituna
  • 4 rkl seesamiöljyä
  • 6 rkl soijakastiketta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Leikkaa liha neljäksi pihviksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista hyvin kuumalla pannulla minuutti per puoli ja siirrä syrjään vetäytymään.

Paista siitakesienet seesamiöljyssä rapeiksi. Ryöppää samaan aikaan parsakaalin nuput kiehuvan kuumassa suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia ja nosta reikäkauhalla samalle pannulle sienien kanssa. Kaada joukkoon soija ja anna nesteen haihtua. Lisää lopuksi pannulle kirsikkatomaatit ja tarjoile.

Leikkaa pihvit ohuiksi viipaleiksi. Ripottele päälle tarvittaessa hieman suolaa ja tarjoile paistoksen kanssa. Koristele suikaloidulla kevätsipulilla.

Lihamies Akseli Herlevi on tänään todella omalla alueellaan kun MTV3 Huomenta Suomen studiossa syntyy naudan lihasta pihvia japanilaisittain ja rinnalla maistuvaa broccoli-sienipaistosta. Ja kunnon ruoka ansaitsee aina kunnon viinit ja MTV3:n viiniasiantuntija Mia Stjerna Ravintola OLO:sta laati Akselin kokkauksen rinnalle omat mielenkiintoiset vinkkinsä.

Lisää aiheesta:

LohiperhospihvitHawaijinleike ja jättilohkoperunatLok LakMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinMarmorifileesnacksitSteaksandwich
JapanilaistaVideoreseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Japanilaista
  • 18.08.202407:00
    Risotto

    Japanilainen risotto eli takikomi gohan

  • 06.07.201713:50
    Huomenta Suomi

    Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

  • 18.02.201300:00
    Sushi

    Sushiriisi

  • 18.02.201300:00
    Sushi

    Lohinigirit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Raakaa kalaa sisilialaiseen tapaan