Härkäkääryleet korvasienikastikkeella
Ennen vanhaan tätä ruokalajia varten nuijittiin ohuita pihvejä ennen rullalle käärimistä. Tällä kertaa tähän maukkaaseen reseptiin olemme valinneet käytännöllisiä lehtipihvejä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 12 isoa lehtipihviä
- suolaa ja mustapippuria
- 6 viipaletta savukinkkua
- 1-2 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl lientä kuutiosta
- 1 prk korvasieniä, karkeasti hienonnettuja
- 3 dl kuohukermaa
- viinimarjahyytelöä
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Mausta liha suolalla ja pippurilla, laita puolikas kinkkuviipale joka pihville ja kääri kokoon. Kiinnitä kääryleet hammastikuilla.
2. Ruskista kääryleet voissa ja laita ne pataan. Puuteroi päälle jauhot ja lisää liemi. Lisää valutetut korvasienet (Huom! Jos käytät tuoreita sieniä, ne pitää ryöpätä huolellisesti) ja keitä hiljalleen kannen alla kunnes liha tuntuu kypsältä, n. 40 minuuttia. Lisää kermaa keittämisen aikana.
3. Nosta kääryleet padasta, keitä kastiketta kokoon hieman ja mausta muutamalla ruokalusikallisella hyytelöä. Perunamuusi ja hyytelö ovat maistuvia lisukkeita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan