Ministerinleike ja perunamuusi
Gastro-messujen kunniaksi Makuja-kokki Sami pyöräyttää ministerinleikkeen ja herkullisen muusin.
Ainekset
- 600 g naudan jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 sipuli
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 dl korppujauhoja
- öljyä paistamiseen
- 4 viipaletta sitruunaa
- 4 anjovisfileetä
- 2 rkl kapriksia
Valmistusohje
Kuullota silputut sipulit, mausta ne suolalla ja pippurilla ja anna jäähtyä. Sekoita kiinteä jauhelihamassa lihasta, munasta ja sipuli-mausteseoksesta. Muotoile massasta tasakokoisia pihvejä ja taputtele ne korppujauhojen päällä, välillä käännellen, ohuiksi leikkeiksi.
Paista leikkeet pannulla suhteellisen runsaassa öljyssä. Leikkaa sitruunasta viipaleita ja nosta yksi kunkin leikkeen päälle, lisää sen päälle anjovisfilee rullana ja lusikoi rullan keskelle kaprista. Tarjoa lisäkkeenä perunamuusia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa