Ministerinleike ja perunamuusi

Gastro-messujen kunniaksi Makuja-kokki Sami pyöräyttää ministerinleikkeen ja herkullisen muusin.

Ainekset

  • 600 g naudan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 sipuli
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 dl korppujauhoja
  • öljyä paistamiseen
  • 4 viipaletta sitruunaa
  • 4 anjovisfileetä
  • 2 rkl kapriksia

Valmistusohje

Kuullota silputut sipulit, mausta ne suolalla ja pippurilla ja anna jäähtyä. Sekoita kiinteä jauhelihamassa lihasta, munasta ja sipuli-mausteseoksesta. Muotoile massasta tasakokoisia pihvejä ja taputtele ne korppujauhojen päällä, välillä käännellen, ohuiksi leikkeiksi.

Paista leikkeet pannulla suhteellisen runsaassa öljyssä. Leikkaa sitruunasta viipaleita ja nosta yksi kunkin leikkeen päälle, lisää sen päälle anjovisfilee rullana ja lusikoi rullan keskelle kaprista. Tarjoa lisäkkeenä perunamuusia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!