Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oskarinleike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 500 g porsaan tai vasikan ulkofileetä
  • 2 kananmunaa
  • vehnäjauhoja
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä
  • 8 pientä tankoparsaa
  • choronia (bearnaise+tomaattipyree)
  • 1 dl katkarapuja
  • perunasosetta

Valmistusohje

Leikkaa filee annospaloiksi ja nuiji varovasti mahdollisimman ohuiksi pihveiksi kahden muovin välissä.

Jauhota leike vehnäjauhoilla, upota se sitten munan ja veden seokseen ja pyöritä uudestaan vehnäjauhoissa. Kuumenna öljyä isolla pannulla ja paista leike siinä rapeaksi.

Kuumenna pannulla kaksi parsatankoa jokaiseen annokseen.

Nosta leike lautaselle, parsatangot vieretysten lihan päälle, niiden päälle lusikallinen choron-kastiketta, tomaattipyreellä maustettua bearnaisea, ja lopuksi muutama silputtu katkarapu.

Annoksen kruunaa persiljatupsu.Lisäkkeeksi sopii vaikkapa perunasose ja vihreä salaatti.

Lisää aiheesta:

Turskakääröt mätikastikkeessaMetsästäjänpihviHawaijinleike ja jättilohkoperunatPossunfilee ja vihannespeittoOskarin nopea vasikanfileePorsaanfileetä ja limebataattia
PorsaanleikeVasikanleikeLiharuokaPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanleike
  • 05.10.202412:00
    Kalaruoka

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Gordon Bleu -porsaanleike, tonnato-kastiketta ja salvia-pekoni-gnocchipastaa

  • 18.02.201300:00
    Vasikanleike

    Oskarinleike

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Salaattijuustolla täytetyt porsaanleikkeet

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Juustoleikkeet

  • 18.02.201300:00
    Perunamuusi

    Paneerattua porsaanseläkettä paistettujen vihannesten ja perunamuusin kera