Oskarinleike

Ainekset

  • 500 g porsaan tai vasikan ulkofileetä
  • 2 kananmunaa
  • vehnäjauhoja
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä
  • 8 pientä tankoparsaa
  • choronia (bearnaise+tomaattipyree)
  • 1 dl katkarapuja
  • perunasosetta

Valmistusohje

Leikkaa filee annospaloiksi ja nuiji varovasti mahdollisimman ohuiksi pihveiksi kahden muovin välissä.

Jauhota leike vehnäjauhoilla, upota se sitten munan ja veden seokseen ja pyöritä uudestaan vehnäjauhoissa. Kuumenna öljyä isolla pannulla ja paista leike siinä rapeaksi.

Kuumenna pannulla kaksi parsatankoa jokaiseen annokseen.

Nosta leike lautaselle, parsatangot vieretysten lihan päälle, niiden päälle lusikallinen choron-kastiketta, tomaattipyreellä maustettua bearnaisea, ja lopuksi muutama silputtu katkarapu.

Annoksen kruunaa persiljatupsu.Lisäkkeeksi sopii vaikkapa perunasose ja vihreä salaatti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!