Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Haudutettua possurullaa ja chevreperunalettuja

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sienillä täytetyn possurullan kanssa sopii mainiosti vuohenjuustolla höystetyt perunaletut.

Neljälle hengelle

  • 700 g porsaan ulkofilettä
  • 150 g valkokaalia
  • 150 g sieniä (herkkusieniä tai siitakesieniä)
  • 150 g maustettua tuorejuustoa
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • suolaa
  • pippuria
  • leivinpaperia
  • foliota
  • öljyä tai voita
  • digitaalinen paistomittari

Valmistusohje

Aloita possurullan valmistus täytteen tekemisellä. Leikkaa kaali todella hienoksi suikaleeksi ja siivuta sienet myös ohuiksi. Kuullota kaalia pitkään kattilassa rasvan kanssa, ja lisää loppuvaiheessa sienet mukaan.

Mausta seos ja anna paistoksen pehmentyä rauhassa. Lisää lopuksi tuorejuusto haaleaan seokseen ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa porsaan file auki niin, että siitä tulee yhtenäinen levy (kuin kääretorttu pohja).

Asettele leikkuulaudalle pitkä folioarkki, jonka päälle vähän pienempi leivinpaperiarkki. Nosta lihalevy leivinpaperin päälle, mausta se suolalla sekä pippurilla ja levitä täytettä fileen pinnalle.

Kääri rulla tiukasti leivinpaperin avulla kiinni ja jätä paperi fileen ympärille. Kääri sen jälkeen vielä se tiukasti folioon, sulje päät ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 40 minuutin ajan jolloin sisälämpö on 66-astetta.

Nosta rulla huoneenlämpöön ja anna vetäytyä 10 minuutin ajan. Poista kääreet, leikkaa mehevää possurullaa lautaselle ja tarjoile perunalettujen kanssa.

Lisää aiheesta:

Kevätkääryleet broileritäytteelläSerranoon kääritty kananpojanrulla ja bataatti-perunapyreRosépippurinen lammaspaisti ja täytetyt tortillatTournedos taikinakuoressaVoitaikinassa kypsennetty porsaanfileePorsaanfileetä taikinakuoressa
Suolaiset letutPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut
  • 26.05.202013:12
    Klassikkoreseptit

    Veriletut ja puolukkasalsa – Henri Alénin helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Perunaohukaiset paistetun pekonin ja puolukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sipuli-mätiohukaiset

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Rapea raakaperunaohukainen muikunmädin kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ohukaisia katkaravuilla hollandaisekastikkeessa