Rosépippurinen lammaspaisti ja täytetyt tortillat
Lampaanpaistin mieto maku saa hieman lisäytyä muhkeasta rosépippurista. Lisäkkeenä toimivat hyvin maissitortillat lempein täyttein. Tuore pinaatti täydentää niin makuja kuin värejäkin.
Kuudelle
- 1 ½ kg lampaanpaistia
- 1 tl suolaa
- 2 maustemittaa valkopippuria
- 2 tl murskattua rosépippuria + kokonaisia koristeeksi
- 2 rkl voita
Tarjoiluun
- 250 g tuoretta pinaattia
- 1 pieni purkki maissinjyviä
Tortillakääröt
- 2 vihreää tortillaa
- pieni purkki raejuustoa
- 2 bataattia
- ½ tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero paistin pintaan valkopippuria, murskattuja rosépippureita ja suolaa. Paina paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja aseta paisti uunipannulle. Pane muutama nokare voita paistin pinnalle ja kaada 2 dl vettä pannulle. Kypsytä paistia uunissa 1 ½ - 2 tuntia. Kun paistin sisälämpötila on 70 -72 astetta se on rosaa sisältä, 77 asteessa se on läpikypsää. Ota paisti uunissa ja anna sen vetäytyä alumiinifoliossa.
2. Keitä bataatit pehmeiksi, kuori ne ja leikkaa kuutioiksi. Levitä tortillalevyt työpöydälle ja jaa raejuusto niiden päälle. Lisää bataattikuutiot ja mausta mustapippurilla myllystä sekä suolalla. Kääri tortillat kiinteiksi kääröiksi ja leikkaa ne viipaleiksi terävällä veitsellä. Perkaa pinaatti ja revi pienemmäksi, leikkaa kovat lehtiruodit pois. Kuullota pinaatti nopeasti voissa.
3. Viipaloi paisti, asettele tarjoiluvadille ja koristele rosépippureilla. Tarjoile lisäksi pinaattia, maissinjyviä ja tortillakääröjä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan