Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rosépippurinen lammaspaisti ja täytetyt tortillat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuudelle

  • 1 ½ kg lampaanpaistia
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustemittaa valkopippuria
  • 2 tl murskattua rosépippuria + kokonaisia koristeeksi
  • 2 rkl voita

Tarjoiluun

  • 250 g tuoretta pinaattia
  • 1 pieni purkki maissinjyviä

Tortillakääröt

  • 2 vihreää tortillaa
  • pieni purkki raejuustoa
  • 2 bataattia
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero paistin pintaan valkopippuria, murskattuja rosépippureita ja suolaa. Paina paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja aseta paisti uunipannulle. Pane muutama nokare voita paistin pinnalle ja kaada 2 dl vettä pannulle. Kypsytä paistia uunissa 1 ½ - 2 tuntia. Kun paistin sisälämpötila on 70 -72 astetta se on rosaa sisältä, 77 asteessa se on läpikypsää. Ota paisti uunissa ja anna sen vetäytyä alumiinifoliossa.

2. Keitä bataatit pehmeiksi, kuori ne ja leikkaa kuutioiksi. Levitä tortillalevyt työpöydälle ja jaa raejuusto niiden päälle. Lisää bataattikuutiot ja mausta mustapippurilla myllystä sekä suolalla. Kääri tortillat kiinteiksi kääröiksi ja leikkaa ne viipaleiksi terävällä veitsellä. Perkaa pinaatti ja revi pienemmäksi, leikkaa kovat lehtiruodit pois. Kuullota pinaatti nopeasti voissa.

Lampaanpaistin mieto maku saa hieman lisäytyä muhkeasta rosépippurista. Lisäkkeenä toimivat hyvin maissitortillat lempein täyttein. Tuore pinaatti täydentää niin makuja kuin värejäkin.

3. Viipaloi paisti, asettele tarjoiluvadille ja koristele rosépippureilla. Tarjoile lisäksi pinaattia, maissinjyviä ja tortillakääröjä.

Lisää aiheesta:

Broileri-pot-au-feu krutonkien keraLampaanpaisti provencaleLampaankyljykset polentan kanssaGratinoitu boeuf Miroton ja pommes duchesseLampaanpaisti ja yrttivoiMozzarellagratinoitu lampaanpaisti tomaattikastikkeella
LampaanpaistiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lampaanpaisti
  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lampaanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Riimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaanpaisti provencale

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suolassa paistettu lampaanpaisti