Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Voitaikinassa kypsennetty porsaanfilee

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tätä juhlavaa ja hieman tavallista ruokaisampaa porsaanfileetä kannattaa kokeilla. Tarjoa lisäksi kiehautettuja kasviksia tai raikasta salaattia.

4 annosta

  • 500 g porsaanfileetä
  • 120 g keittokinkkua
  • 2 levyä pakastevoitaikinaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 150 g pinaattia
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 salottisipulia
  • 1 munankeltuainen
  • 120 g herkkusieniä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta porsaanfilee, ruskista ja anna jäähtyä.

2. Täyte: Hienonna sipuli, kinkku ja herkkusienet. Kiehauta pinaatti ja huuhtele se kylmällä vedellä. Kuullota sipuli ja pinaatti. Sekoitta herkkusienet ja kinkku tomaattipyreen joukkoon. Lisää vehnäjauhot, suola ja pippuri.

3. Kaaviloi voitaikina 4 mm paksuiseksi suorakulmioksi. Pane porsaanfilee voitaikinan päälle. Levitä lihan päälle täyte ja täytteen päälle pinaatti. Taita taikina lihan täytteen ympärille ja sulje reunat huolellisesti. Voitele keltuaisella. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia. Anna levätä ja leikkaa vasta juuri ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Kotitekoinen maksapateeNieriää voitaikinakuoressa pinaatin keraPienet lindströminpihvit kermakastikkeessaPossunfileetä kesäkurpitsan keraTournedos taikinakuoressaPorsaanfileetä taikinakuoressa
PorsaanfileePääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee
  • 18.12.201409:47
    Kaalisalaatti

    Teresa Välimäki: Täytetty possunfileerulla ja paistettua ruusu- ja lehtikaalia

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Gratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Valkoviinissä haudutettu porsaanfilee ja simpukat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Possunfileetä kesäkurpitsan kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kirstin porsaanfilee