Porsaanfileetä taikinakuoressa
Tämä on täydellistä juhlaruokaa, joka pitää valmistella hyvissä ajoin. Ellet halua maksapasteijaa porsaanfileen ympärille, voit sen sijaan käyttää duxellemassaa, joka tehdään hienonnetusta, paistetusta sipulista, pekonista ja herkkusienistä.
Kuudelle
- 1 kg porsaanfileetä
- 200 g maksapasteijaa
- 2 rkl kermaa
- 1 suuri pitkulainen voitaikinalevy
- vatkattua kananmunaa
- paprikajauhetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Sekoita pasteija ja kerma.
2. Mausta filee ja ruskista hyvin joka puolelta. Alenna lämpöä ja paista kypsäksi n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
4. Levitä pasteija lihalle.
5. Laita liha voitaikinaan ja kääri rullalle. Kiinnitä sauma tilkalla vettä. Laita rulla sauma alaspäin leivinpaperille pellille.
6. Jos taikinaa jää yli, voit leikata siitä koristeita ja kiinnittää ne rullan päälle.
7. Penslaa rulla munalla ja paista n. 15-20 minuuttia. Tarjoile lämpimänä salaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa