Serranoon kääritty kananpojanrulla ja bataatti-perunapyre

Kokeile serranoon käärittyä kananpojanrullaa ja ylläty! Annoksen kruunaa herkullinen peruna-bataattipyre, joka valmistuu hetkessä.

Ainekset

  • 4 maustamatonta broilerin rintafilettä
  • 12 siivua ilmakuivattua kinkkua
  • 1 purjosipuli
  • 100 g siitakesieniä
  • 100 g valkosipulituorejuustoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • nokare voita

Valmistusohje

Leikkaa purjo sekä siitakesienet ohuiksi siivuiksi, kuullota ne pehmeiksi pannulla voinokareen kanssa ja mausta. Anna paistoksen jäähtyä hetki ja lisää maustettu tuorejuusto. Notkista täyte sekoittamalla se hyvin. Leikkaa broilerin fileet poikittain halki ja nuiji niitä kevyesti.

Levitä tuorekelmua leikkuulaudalle, laita 3 siivua kinkkua kelmun päälle ja nosta kaksi halkaistua filettä kinkkujen päälle. Levitä täytettä fileelle ja rullaa kelmun avulla tiukaksi paketiksi. Kääri rullat uuteen kelmuun, muotoile niistä pyöreitä ja solmi kelmun päät tiukasti pakettiin. Kypsennä kääreet kiehuvassa vedessä 10-12 minuutin ajan ja jäähdytä kypsät rullat huoneenlämmössä tai kylmässä vedessä.

Avaa paketit ja paista pannulla pintaan vielä kaunis väri. Tarjoile pyreen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.