Serranoon kääritty kananpojanrulla ja bataatti-perunapyre
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5661558/landscape16_9/515/290/8e6c00ecc9235898f804a3aae3858c37/dF/651911-8477.jpg)
Kokeile serranoon käärittyä kananpojanrullaa ja ylläty! Annoksen kruunaa herkullinen peruna-bataattipyre, joka valmistuu hetkessä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 4 maustamatonta broilerin rintafilettä
- 12 siivua ilmakuivattua kinkkua
- 1 purjosipuli
- 100 g siitakesieniä
- 100 g valkosipulituorejuustoa
- suolaa
- mustapippuria
- nokare voita
Valmistusohje
Leikkaa purjo sekä siitakesienet ohuiksi siivuiksi, kuullota ne pehmeiksi pannulla voinokareen kanssa ja mausta. Anna paistoksen jäähtyä hetki ja lisää maustettu tuorejuusto. Notkista täyte sekoittamalla se hyvin. Leikkaa broilerin fileet poikittain halki ja nuiji niitä kevyesti.
Levitä tuorekelmua leikkuulaudalle, laita 3 siivua kinkkua kelmun päälle ja nosta kaksi halkaistua filettä kinkkujen päälle. Levitä täytettä fileelle ja rullaa kelmun avulla tiukaksi paketiksi. Kääri rullat uuteen kelmuun, muotoile niistä pyöreitä ja solmi kelmun päät tiukasti pakettiin. Kypsennä kääreet kiehuvassa vedessä 10-12 minuutin ajan ja jäähdytä kypsät rullat huoneenlämmössä tai kylmässä vedessä.
Avaa paketit ja paista pannulla pintaan vielä kaunis väri. Tarjoile pyreen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka