Serranoon kääritty kananpojanrulla ja bataatti-perunapyre
Kokeile serranoon käärittyä kananpojanrullaa ja ylläty! Annoksen kruunaa herkullinen peruna-bataattipyre, joka valmistuu hetkessä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 4 maustamatonta broilerin rintafilettä
- 12 siivua ilmakuivattua kinkkua
- 1 purjosipuli
- 100 g siitakesieniä
- 100 g valkosipulituorejuustoa
- suolaa
- mustapippuria
- nokare voita
Valmistusohje
Leikkaa purjo sekä siitakesienet ohuiksi siivuiksi, kuullota ne pehmeiksi pannulla voinokareen kanssa ja mausta. Anna paistoksen jäähtyä hetki ja lisää maustettu tuorejuusto. Notkista täyte sekoittamalla se hyvin. Leikkaa broilerin fileet poikittain halki ja nuiji niitä kevyesti.
Levitä tuorekelmua leikkuulaudalle, laita 3 siivua kinkkua kelmun päälle ja nosta kaksi halkaistua filettä kinkkujen päälle. Levitä täytettä fileelle ja rullaa kelmun avulla tiukaksi paketiksi. Kääri rullat uuteen kelmuun, muotoile niistä pyöreitä ja solmi kelmun päät tiukasti pakettiin. Kypsennä kääreet kiehuvassa vedessä 10-12 minuutin ajan ja jäähdytä kypsät rullat huoneenlämmössä tai kylmässä vedessä.
Avaa paketit ja paista pannulla pintaan vielä kaunis väri. Tarjoile pyreen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti