Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoitua koljaa kinkun ja siiderikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kalafileiden gratinointi kinkun ja tomaatin kera on sekä hyvää että hieman erilaista.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 600 g koljafileetä
  • 4 rkl puristettua sitruunamehua
  • 2 tl ranskalaista sinappia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl neutraalia öljyä

Gratinointiin

  • 4 viipaletta savukinkkua
  • 1 tomaatti
  • 120 g viipaloitua juustoa

Kasviksia

  • 200 g sokeriherneitä
  • ½ punasipuli

Siiderikastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl kalalientä
  • ½ dl kermaa
  • ½ dl siideriä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita tai perunamuusia

Valmistusohje

1. Siiderikastike: Sulata voi kattilassa, ota kattila liedeltä ja lisää jauhot. Laita suurus takaisin liedelle ja lisää kalaliemi samalla sekoittaen. Lisää kerma ja siideri, mausta suolalla ja pippurilla. Pidä kastike lämpimänä tarjoiluun asti.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita ranskalainen sinappi sitruunamehun kanssa, lisää öljy, mausta pippurilla. Laita kolja öljy-sitruunamarinadiin n. 30 minuutiksi. Aseta kala voideltuun, uuninkestävään vuokaan, mausta suolalla. Paista uunissa n. 5 minuuttia. Ota vuoka uunista ja lisää samalla lämpöä 275 asteeseen.

3. Asettele kinkku, viipaloitua tomaattia sekä juustoviipaleita kalan päälle. Gratinoi uunissa n. 10 minuuttia. Kuori ja viipaloi sipuli. Ryöppää sipuli ja sokeriherneet nopeasti kiehuvassa vedessä. Huuhdo ne kylmässä vedessä ja wokkaa sitten nopeasti. Tarjoile kala kasvisten, kastikkeen ja perunoiden tai perunamuusin kera.

Lisää aiheesta:

Grillattua koljaa siiderikastikkeellaOliivikuorrutettua kuhaa ja valkosipulipastaaGratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraKasvisgratiini falafelin keraJuustogratinoitu lohi-katkarapusimpukkaOliivipaistettu kalafilee valkosipulipastan ja tomaattien kera
KalagratiiniKastikkeet ja dipitKananmunatonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Matjesgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Silakkagratiinia chilillä

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua lohta ja kuhaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Kalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden kera