Matjesgratiini
Julkaistu
Valmista matjessillit vaihteen vuoksi uunissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kolmelle
- 1 prk matjespaloja
- 1 iso omena, kuutioina
- 1 punasipuli, hienonnettuna
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 3 rkl hienonnettua tilli
- 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita puolet omenakuutioista voideltuun uunivuokaan, lado sitten vuorotellen punasipulia ja silliä vuokaan ja loput omenakuutiot päälle.
2. Vatkaa kerma, sekoita yrttien kera ja kaada vuokaan, töki aineksia hieman jotta kerma valuu fileiden väliin. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka