Grillattua koljaa siiderikastikkeella
Kalafileiden gratinointi kinkun ja tomaatin kera on sekä maukasta että hieman erilaista. Peruna sopii hyvin lisukkeeksi.
Neljälle
- 600 g koljafileetä
- 4 rkl sitruunamehua
- 2 tl ranskalaista sinappia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 rkl neutraalia öljyä
Gratinointiin
- 4 viipaletta savukinkkua
- 1 tomaatti
- 120 g juustoviipaleita
Vihannekset
- 200 g sokeriherneitä
- ½ punasipuli
Siiderikastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl kalalientä
- ½ dl kermaa
- ½ dl siideriä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Siiderikastike: Sulata voi kattilassa, ota kattila liedeltä ja sekoita siihen jauhot. Laita suurus takaisin liedelle ja lisää kalaliemi. Lisää kerma ja siideri, mausta suolalla ja pippurilla. Pidä kastike lämpimänä tarjoiluun asti.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita ranskalainen sinappi ja sitruunamehu, lisää öljy, mausta pippurilla. Laita kolja marinadiin n. 30 minuutiksi. Laita kala sitten voideltuun, uuninkestävään vuokaan, mausta suolalla. Paista fileitä uunissa n. 5 minuuttia. Ota vuoka uunista ja kuumenna uunin lämpötila 275 asteeseen.
3. Asettele kalafileille kinkkua, tomaattiviipaleita ja juustoa ja gratinoi uunissa n. 10 minuuttia. Kuori ja viipaloi sipuli, ryöppää sipuli ja sokeriherneet nopeasti kuumassa vedessä. Huuhdo ne kylmällä vedellä ja wokkaa sitten nopeasti. Tarjoile kala vihannesten, kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan