Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattua koljaa siiderikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kalafileiden gratinointi kinkun ja tomaatin kera on sekä maukasta että hieman erilaista. Peruna sopii hyvin lisukkeeksi.

Neljälle

  • 600 g koljafileetä
  • 4 rkl sitruunamehua
  • 2 tl ranskalaista sinappia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl neutraalia öljyä

Gratinointiin

  • 4 viipaletta savukinkkua
  • 1 tomaatti
  • 120 g juustoviipaleita

Vihannekset

  • 200 g sokeriherneitä
  • ½ punasipuli

Siiderikastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl kalalientä
  • ½ dl kermaa
  • ½ dl siideriä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Siiderikastike: Sulata voi kattilassa, ota kattila liedeltä ja sekoita siihen jauhot. Laita suurus takaisin liedelle ja lisää kalaliemi. Lisää kerma ja siideri, mausta suolalla ja pippurilla. Pidä kastike lämpimänä tarjoiluun asti.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita ranskalainen sinappi ja sitruunamehu, lisää öljy, mausta pippurilla. Laita kolja marinadiin n. 30 minuutiksi. Laita kala sitten voideltuun, uuninkestävään vuokaan, mausta suolalla. Paista fileitä uunissa n. 5 minuuttia. Ota vuoka uunista ja kuumenna uunin lämpötila 275 asteeseen.

3. Asettele kalafileille kinkkua, tomaattiviipaleita ja juustoa ja gratinoi uunissa n. 10 minuuttia. Kuori ja viipaloi sipuli, ryöppää sipuli ja sokeriherneet nopeasti kuumassa vedessä. Huuhdo ne kylmällä vedellä ja wokkaa sitten nopeasti. Tarjoile kala vihannesten, kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.

Lisää aiheesta:

Oliivikuorrutettua kuhaa ja valkosipulipastaaGratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraTäytettyä, sahramimaustettua pikkupääkampelaaOliivipaistettu kalafilee valkosipulipastan ja tomaattien keraYrttitarhalohtaGratinoitua koljaa kinkun ja siiderikastikkeen kera
Grillattu kalaGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu kala
  • 30.08.202415:27
    Huomenta Suomi

    Grillattua meribassia ja juureksia chimichurrilla

  • 20.07.201709:33
    Huomenta Suomi

    Kokonaisena grillattua siikaa

  • 31.05.201610:58
    Pääruoat

    Kalaa vihannestaskussa

  • 18.02.201300:00
    Kalaruoka

    Ahvenpaketit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Foliossa haudutettua kuhaa yrttien kera