Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kasvisgratiini falafelin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 250 g pinaattia
  • 250 g pakastettuja kesävihanneksia

Gratiinikastike

  • 2 dl maitoa
  • 3 dl lientä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 dl juustoraastetta

Falafel

  • 250 g kuivattuja kikherneitä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni keltasipuli
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • n. 1 dl öljyä friteeraukseen

Tarjoiluun

  • keitettyä parsakaalia (brokkolia)

Valmistusohje

1. Laita kikherneet likoamaan kylmään veteen yön yli. Kaada vesi pois ja kuivaa kikherneet pyyhkeessä.

2. Gratiini: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata voi, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää maito ja liemi vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Mausta paprikajauheella ja yrttisuolalla ja anna kiehua hiljaa 5 minuuttia matalalla lämmöllä. Voitele uuninkestävä vuoka ja asettele pinaattia sen pohjalle. Laita päälle kesävihanneksia. Kaada kastike päälle ja ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi uunissa 20 minuuttia.

3. Falafel: Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipuli. Laita kikherneet, sipuli, valkosipuli, persilja ja mausteet tehosekoittimeen ja sekoita pyreeksi. Laita seos kylmään 30 minuutiksi. Muotoile pyreestä lihapullan kokoisia palloja. Kaada paistinpannuun öljyä ja kuumenna. Friteeraa pallot kuumassa öljyssä kullanruskeiksi. Valuta liika öljy palloista talouspaperilla. Tarjoile heti gratiinin kera.

Lisää aiheesta:

Tomaattikeittoa ja juustokrutonkejaGrillattua koljaa siiderikastikkeellaJuustocurry herneiden keraOliivipaistettu kalafilee valkosipulipastan ja tomaattien keraLammaslasagneGratinoitua koljaa kinkun ja siiderikastikkeen kera
KasvisgratiiniLisäkeruoatKananmunatonKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Pehmeä vihannesgratiini maistuu hyvältä rapeiden falafelien kera. Kun valmistelet falafeleja, tehosekoitin on hyvä apu. Friteeraukseen käy hyvin korkeareunainen valurautapannu.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisgratiini
  • 11.10.202210:57
    Hellapoliisi

    Kukkakaaligratiini – gratinoitu kukkakaali on syksyn ehdoton herkkuruoka

  • 06.07.201813:54
    Hellapoliisi

    Kasvisgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porkkanagratiini

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Gratinoidut endiivit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua fenkolia