Mainos
Mainos

Pehmeä vihannesgratiini maistuu hyvältä rapeiden falafelien kera. Kun valmistelet falafeleja, tehosekoitin on hyvä apu. Friteeraukseen käy hyvin korkeareunainen valurautapannu.

Neljälle

  • 250 g pinaattia
  • 250 g pakastettuja kesävihanneksia

Gratiinikastike

  • 2 dl maitoa
  • 3 dl lientä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 dl juustoraastetta

Falafel

  • 250 g kuivattuja kikherneitä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni keltasipuli
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • n. 1 dl öljyä friteeraukseen

Tarjoiluun

  • keitettyä parsakaalia (brokkolia)

Valmistusohje

1. Laita kikherneet likoamaan kylmään veteen yön yli. Kaada vesi pois ja kuivaa kikherneet pyyhkeessä.

2. Gratiini: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata voi, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää maito ja liemi vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Mausta paprikajauheella ja yrttisuolalla ja anna kiehua hiljaa 5 minuuttia matalalla lämmöllä. Voitele uuninkestävä vuoka ja asettele pinaattia sen pohjalle. Laita päälle kesävihanneksia. Kaada kastike päälle ja ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi uunissa 20 minuuttia.

3. Falafel: Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipuli. Laita kikherneet, sipuli, valkosipuli, persilja ja mausteet tehosekoittimeen ja sekoita pyreeksi. Laita seos kylmään 30 minuutiksi. Muotoile pyreestä lihapullan kokoisia palloja. Kaada paistinpannuun öljyä ja kuumenna. Friteeraa pallot kuumassa öljyssä kullanruskeiksi. Valuta liika öljy palloista talouspaperilla. Tarjoile heti gratiinin kera.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.