Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 600 g kalafileetä
  • 200 g katkarapuja
  • 2 rkl hienonnettua keltasipulia
  • 3 rkl juustoraastetta

Kastike

  • 4 dl kalalientä
  • ½ dl valkoviiniä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Pommes duchesse

  • 1 kg perunoita
  • 2 munankeltuaista
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 maustemitta jauhettua muskottipähkinää

Koristeluun

  • tilliä

Valmistusohje

1. Pommes duchesse: Kuori ja keitä perunat pehmeiksi, kaada vesi pois ja anna lopun kosteuden haihtua. Muussaa perunat, lisää munankeltuaiset ja öljy samalla vatkaten niin että massa sekoittuu hyvin. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla.

2. Voitele kattila ja laita hienonnettu sipuli kattilaan. Taita tai kääri kala nahkapuoli sisäänpäin ja laita kala kattilaan, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kalaliemi ja valkoviini, laita kansi päälle ja keitä kalaa hiljalleen 10-12 minuuttia. Ota kala kattilasta ja siivilöi liemi.

Hyvin valmistettu kalagratiini on ilo. Tämä on täydellistä ruokaa, jos haluat valmistella ruoan etukäteen ja vain gratinoida sen ennen tarjoilua. Kuten kuvassa, tarjoile gratiini mielellään äyriäisten ja keitettyjen herneiden kera.

3. Kastike: Sulata voi, sekoita jauhot mukaan. Lisää liemi ja kerma, keitä hiljalleen 15-20 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla keittämisen loppua kohti.

4. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Voitele uuninkestävä vuoka ja pursota duchesse sen reunoille. Laita kala vuoan keskelle, lado katkaravut sen päälle, kaada päälle kastike, ripottele päälle juusto ja gratinoi uunissa kunnes pinta on kauniin kullanruskea, n. 15 minuuttia. Koristele tillillä.

Lisää aiheesta:

Kalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden keraKlassinen kalagratiiniGratinoitu meriantura valkoviinikastikkeessaGratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraKalagratiini foliovuoassaTäytettyä, sahramimaustettua pikkupääkampelaa
KalagratiiniPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Matjesgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Silakkagratiinia chilillä

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua lohta ja kuhaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Kalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden kera