Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Silakkagratiinia chilillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä gratiini maistuu hyvin pääruokana keitettyjen perunoiden kanssa, mutta se sopii myös seisovaan pöytään, jolloin siitä riittää kahdeksalle.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 500 g silakkafileitä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 pieni prk herkkusieniä
  • 1 prk ranskankermaa
  • 2 tl hienonnettua punaista chiliä
  • ½ dl kermaa
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 30 g voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uuninkestävä vuoka. Kääri silakkafileet rullalle nahkapuoli ulospäin ja laita ne tiiviisti vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita päälle valutetut herkkusienet.

2. Sekoita ranskankerma, chili ja kerma. Kaada sekoitus kalojen päälle. Ripottele päälle hieman korppujauhoja ja laita päälle ohuita voiviipaleita.

3. Kypsennä gratiinia uunin alatasolla 30-40 minuuttia.

Lisää aiheesta:

GraavilohilaatikkoSäilötyt silakkapihvitGraavatut silakat perunallaEmännän maukkaat mätitahnasilakatSilakkalaatikko mätitahnakermallaKalavuoat
KalagratiiniKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Matjesgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Silakkagratiinia chilillä

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua lohta ja kuhaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Kalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden kera