Silakkagratiinia chilillä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5656722/landscape16_9/515/290/a02681c2e3e769bdebdcda0e2b84df02/Dt/902727-3953.jpg)
Tämä gratiini maistuu hyvin pääruokana keitettyjen perunoiden kanssa, mutta se sopii myös seisovaan pöytään, jolloin siitä riittää kahdeksalle.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 500 g silakkafileitä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 pieni prk herkkusieniä
- 1 prk ranskankermaa
- 2 tl hienonnettua punaista chiliä
- ½ dl kermaa
- 2 rkl korppujauhoja
- 30 g voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uuninkestävä vuoka. Kääri silakkafileet rullalle nahkapuoli ulospäin ja laita ne tiiviisti vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita päälle valutetut herkkusienet.
2. Sekoita ranskankerma, chili ja kerma. Kaada sekoitus kalojen päälle. Ripottele päälle hieman korppujauhoja ja laita päälle ohuita voiviipaleita.
3. Kypsennä gratiinia uunin alatasolla 30-40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka