Silakkagratiinia chilillä
Tämä gratiini maistuu hyvin pääruokana keitettyjen perunoiden kanssa, mutta se sopii myös seisovaan pöytään, jolloin siitä riittää kahdeksalle.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 500 g silakkafileitä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 pieni prk herkkusieniä
- 1 prk ranskankermaa
- 2 tl hienonnettua punaista chiliä
- ½ dl kermaa
- 2 rkl korppujauhoja
- 30 g voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uuninkestävä vuoka. Kääri silakkafileet rullalle nahkapuoli ulospäin ja laita ne tiiviisti vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita päälle valutetut herkkusienet.
2. Sekoita ranskankerma, chili ja kerma. Kaada sekoitus kalojen päälle. Ripottele päälle hieman korppujauhoja ja laita päälle ohuita voiviipaleita.
3. Kypsennä gratiinia uunin alatasolla 30-40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta