Tämä gratiini maistuu hyvin pääruokana keitettyjen perunoiden kanssa, mutta se sopii myös seisovaan pöytään, jolloin siitä riittää kahdeksalle.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 500 g silakkafileitä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 pieni prk herkkusieniä
- 1 prk ranskankermaa
- 2 tl hienonnettua punaista chiliä
- ½ dl kermaa
- 2 rkl korppujauhoja
- 30 g voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uuninkestävä vuoka. Kääri silakkafileet rullalle nahkapuoli ulospäin ja laita ne tiiviisti vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita päälle valutetut herkkusienet.
2. Sekoita ranskankerma, chili ja kerma. Kaada sekoitus kalojen päälle. Ripottele päälle hieman korppujauhoja ja laita päälle ohuita voiviipaleita.
3. Kypsennä gratiinia uunin alatasolla 30-40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!