Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kalagratiini voi vaikuttaa hankalatekoiselta, mutta sen valmistaminen ei välttämättä ole niin vaikeaa kuin näyttää.

4 annosta

  • 600 g kalafileetä
  • 2 rkl hienonnettua sipulia
  • 3 rkl juustoraastetta
  • 1 tomaatti

Kastike

  • 4 dl kalalientä
  • ½ dl valkoviiniä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • ½ nippu tilliä
  • suolaa ja pippuria

Duchesseperunat

  • 1 kg perunaa
  • 2 munankeltuaista
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa ja pippuria
  • 1/4 tl raastettua muskottipähkinää

Valmistusohje

1. Duchesseperunat: Kuori ja keitä perunat pehmeiksi, kaada vesi pois, höyrytä kosteus pois perunoista ja soseuta sitten puristimella. Vatkaa joukkoon munankeltuaiset ja öljy niin, että muodostuu tasainen sose. Mausta suolalla, pippurilla ja raastetulla muskotilla.

2. Voitele kattila ja lisää hienonnettu sipuli. Taita tai rullaa kalafileet nahkapuoli sisäänpäin ja aseta kala kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada joukkoon kalaliemi, pane kansi päälle ja hauduta 10-12 minuutin ajan. Nosta kala kattilasta ja siivilöi liemi.

3. Kastike: Sulata voi ja sekoita siihen jauhot. Lisää kalaliemi, valkoviini ja kerma ja keitä hiljalleen 15-20 minuuttia. Silppua tilli ja mausta lopuksi kastike suolalla, pippurilla, tillillä ja tilkkasella sitruunamehua.

4. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Voitele uunivuoka ja pursota duchesseperunasose vuoan reunalle. Viipaloi tomaatti. Nosta kalat vuoan keskelle, kaada kastike päälle ja aseta tomaattiviipaleet päällimmäisiksi. Ripottele päälle juustoraastetta ja gratinoi uunissa, kunnes gratiini on kullanruskea, noin 15 minuutin ajan. Koristele tillinoksalla.

Lisää aiheesta:

Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessellaKlassinen kalagratiiniGratinoitu meriantura valkoviinikastikkeessaGratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraKalagratiini foliovuoassaTäytettyä, sahramimaustettua pikkupääkampelaa
KalagratiiniLisäkeruoatKastikkeet ja dipitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Matjesgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Silakkagratiinia chilillä

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua lohta ja kuhaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Kalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden kera