Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oliivikuorrutettua kuhaa ja valkosipulipastaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuha ja pasta ovat sellaisenaan hieman värittömiä raaka-aineita. Koska syömme myös silmillämme, tarjoamme lisukkeena uunissa kypsennettyjä tomaatteja.

4 annosta

  • 500 g ruodotonta kuhafileetä
  • 700 g pastaa
  • 2 tomaattia
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl voita

Oliivitahna

  • 40 g kivettömiä oliiveja
  • 4 g kaprista
  • 60 g fetajuustoa

Kastike

  • 1 valkosipuli
  • 20 g voita
  • 2 dl kanalientä
  • 1½ dl ranskankermaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Puolita tomaatit ja asenna ne uuninkestävään vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Annostele tomaattien päälle nokare voita sekä ripaus sokeria, suolaa ja oreganoa. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.

2. Nosta kuha voideltuun uuninkestävään vuokaan. Sekoita oliivit, kaprikset ja voi tahnaksi. Lisää fetajuusto. Levitä tahna kalan päälle. Kypsennä uunissa 15 minuuttia. Varmista, että kala on kauttaaltaan valkoista. Kypsennä tarvittaessa vielä hetki.

3. Keitä pasta ja kaada vesi pois. Paahda valkosipuli voissa kattilassa. Lisää kanaliemi ja hauduta kannen alla 10-15 minuuttia. Sekoita joukkoon ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita valkosipulikastike keitetyn pastan joukkoon.

Lisää aiheesta:

Grillattua koljaa siiderikastikkeellaKevyt kreikkalainen lihaperunasoselaatikkoOliivipaistettu kalafilee valkosipulipastan ja tomaattien keraGratinoitua koljaa kinkun ja siiderikastikkeen keraLohi-pastasalaattiPasta alla Siciliana
UunikalaLisäkeruoatKastikkeet ja dipitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Saviruukkusilli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paahdettua siikaa ja uuniperunoita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Suolakuoressa paistettu kuha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Nieriää voitaikinakuoressa pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Uuniseiti ja kasvistempura