Gratinoidut punakampelafileet perunapyreen kera
Kalagratiini on täydellistä ruokaa, jonka voi valmistaa etukäteen ja sitten lämmittää uunissa juuri ennen tarjoilua.
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 8 punakampelafileetä
- ½ dl valkoviiniä
- 2 dl kalalientä
- 2 dl kermaa
- maizenaa suurustamiseen
- ½ sitruunan mehu
- 1 maustemitta cayennepippuria
- suolaa
- 2 munankeltuaista
- 2 rkl parmesaanijuustoa
Täyte
- 1 rkl voita tai margariinia
- 100 g herkkusieniä
- 100 g parsakaalia
- 1 pieni keltasipuli
- 1 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
Tarjoiluun
- perunapyreetä
Valmistusohje
1. Valmista täyte: Hienonna herkkusienet ja parsakaali hienoksi. Hienonna sipuli ja paista rasvassa sienten kanssa kunnes neste on haihtunut, lisää parsakaali pannuun.
2. Paista parsakaalia muutama minuutti, lisää kerma. Keitä kokoon hieman. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
3. Voitele uuninkestävä vuoka. Levitä täytettä puolelle fileistä ja laita loput fileet päälle. Laita ne vuokaan, kaada päälle viiniä, peitä voidellulla leivinpaperiarkilla. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
4. Kaada neste vuoasta kattilaan. Lisää kalaliemi ja kerma ja keitä 5 minuuttia. Suurusta tarvittaessa maizenalla, jonka olet sekoittanut vesitilkkaan. Mausta sitruunamehulla, cayennepippurilla ja suolalla.
5. Ota kattila liedeltä, vatkaa mukaan keltuaiset ja juusto kastikkeeseen.
6. Laita kalat uuninkestävälle vadille, kaada kastike päälle ja gratinoi 250-asteisessa uunissa 5 minuuttia tai kunnes kastike on saanut hienon värin.
7. Tarjoile perunapyreen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan