Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoidut punakampelafileet perunapyreen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kalagratiini on täydellistä ruokaa, jonka voi valmistaa etukäteen ja sitten lämmittää uunissa juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 8 punakampelafileetä
  • ½ dl valkoviiniä
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • maizenaa suurustamiseen
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 maustemitta cayennepippuria
  • suolaa
  • 2 munankeltuaista
  • 2 rkl parmesaanijuustoa

Täyte

  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 100 g herkkusieniä
  • 100 g parsakaalia
  • 1 pieni keltasipuli
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria

Tarjoiluun

  • perunapyreetä

Valmistusohje

1. Valmista täyte: Hienonna herkkusienet ja parsakaali hienoksi. Hienonna sipuli ja paista rasvassa sienten kanssa kunnes neste on haihtunut, lisää parsakaali pannuun.

2. Paista parsakaalia muutama minuutti, lisää kerma. Keitä kokoon hieman. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.

3. Voitele uuninkestävä vuoka. Levitä täytettä puolelle fileistä ja laita loput fileet päälle. Laita ne vuokaan, kaada päälle viiniä, peitä voidellulla leivinpaperiarkilla. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

4. Kaada neste vuoasta kattilaan. Lisää kalaliemi ja kerma ja keitä 5 minuuttia. Suurusta tarvittaessa maizenalla, jonka olet sekoittanut vesitilkkaan. Mausta sitruunamehulla, cayennepippurilla ja suolalla.

5. Ota kattila liedeltä, vatkaa mukaan keltuaiset ja juusto kastikkeeseen.

6. Laita kalat uuninkestävälle vadille, kaada kastike päälle ja gratinoi 250-asteisessa uunissa 5 minuuttia tai kunnes kastike on saanut hienon värin.

7. Tarjoile perunapyreen kera.

Lisää aiheesta:

Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessellaKalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden keraKlassinen kalagratiiniGratinoitu meriantura valkoviinikastikkeessaKalagratiini foliovuoassaTäytettyä, sahramimaustettua pikkupääkampelaa
KalafileePääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière