Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oliivipaistettu kalafilee valkosipulipastan ja tomaattien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 500 g valkeaa, kiinteää kalafileetä

Oliivipeite

  • 20 g voita
  • ¾ dl kivettömiä, mustia oliiveja
  • 2 rkl kapriksia
  • 60 g fetajuustoa

Valkosipulipasta

  • 4 annosta tagliatellea
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 20 g voita
  • 2 dl kanalientä
  • 1 ½ dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Uunitomaatit

  • 2 tomaattia
  • 1 rkl kidesokeria
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl voita

Koristeluun

  • tilliä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Puolita tomaatit. Laita tomaatit uuninkestävään vuokaan leikkauspinnat ylöspäin. Levitä tomaateille voita, sokeria, suolaa ja oreganoa. Paista uunissa 20 minuuttia. Pidä lämpimänä.

2. Kuumenna uunin lämpötila 225 asteeseen. Laita valkosipulinkynnet kuorineen uuninkestävään astiaan. Paahda niitä uunissa kunnes ne ovat saaneet kauniin värin, muutama minuutti riittää. Anna valkosipulien jäähtyä. Laita kalafileet voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Sekoita oliivit, kaprikset ja voi tehosekoittimessa. Lisää fetajuusto ja levitä seos kaloille. Paista kalavuokaa uunissa 15 minuuttia. Tarkista, että kalat ovat läpikotaisin valkeita, paista muuten vielä hetki.

Tähän herkulliseen pastaruokaan olemme käyttäneet kuhafileitä. Voit kuitenkin käyttää mitä tahansa kiinteää, valkoista kalaa. Oliivipeitteen tekemiseen tehosekoitin on oiva apu.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Kaada vesi pois. Kuori valkosipulinkynnet. Kaada liemi kattilaan, purista valkosipulit mukaan ja anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia. Vatkaa mukaan ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää keitetty pasta. Tarjoile pasta ja tomaatit kalafileiden kera. Koristele tillillä.

Lisää aiheesta:

Grillattua koljaa siiderikastikkeellaOliivikuorrutettua kuhaa ja valkosipulipastaaKasvisgratiini falafelin keraGratinoitua koljaa kinkun ja siiderikastikkeen keraMozzarellagratinoitu lampaanpaisti tomaattikastikkeellaPasta alla Siciliana
KalafileeLisäkeruoatPastat ja nuudelitKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière