Juustogratinoitu lohi-katkarapusimpukka
Muistatko isoäidin suurista simpukankuorista tarjoamat alkuruoat? Ellei sinulla ole isoäitiä, jolta lainata simpukankuoria, voit gratinoida tämän alkuruoan uuninkestävissä annosvuoissa. Sen voi tarjoilla alkuruokana tai pienenä illallisena.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 200 g tuoretta lohifileetä
- 2 dl kalalientä
- 100 g kuorittuja katkarapuja
- 1 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl currya
- 1 dl kermaa
- 1 ½ dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ dl juustoraastetta
- 12 tankoparsaa
Lisäksi tarvitset
- 4 simpukankuorta tai annosvuokaa
Koristeluun
- tilliä
- sitruunaa
- salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Kuutioi lohi ja keitä kuutiot nopeasti tilkassa kalalientä. Valuta lohipalat, valuta myös katkaravut, jos ne ovat olleet liemessä. Kuumenna uuni 275 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle.
2. Sulata voi, sekoita mukaan jauhot ja curry ja paista hetki ilman että ainekset saavat väriä. Kuumenna kerma ja maito toisessa kattilassa. Lisää tulikuumaa kermamaitoa suuruskattilaan samalla voimakkaasti vatkaten. Mausta suolalla, pippurilla ja juustoraasteella.
3. Laita keitetyt, hyvin valutetut parsat simpukankuorien pohjalle, asettele katkaravut ja lohikuutiot päälle. Kaada päälle kastike. Gratinoi grillivastuksen alla kunnes pinta on kauniinvärinen. Koristele salaatinlehdillä, tillillä ja sitruunalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut