Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juustogratinoitu lohi-katkarapusimpukka

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 200 g tuoretta lohifileetä
  • 2 dl kalalientä
  • 100 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl currya
  • 1 dl kermaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ dl juustoraastetta
  • 12 tankoparsaa

Lisäksi tarvitset

  • 4 simpukankuorta tai annosvuokaa

Koristeluun

  • tilliä
  • sitruunaa
  • salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Kuutioi lohi ja keitä kuutiot nopeasti tilkassa kalalientä. Valuta lohipalat, valuta myös katkaravut, jos ne ovat olleet liemessä. Kuumenna uuni 275 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle.

2. Sulata voi, sekoita mukaan jauhot ja curry ja paista hetki ilman että ainekset saavat väriä. Kuumenna kerma ja maito toisessa kattilassa. Lisää tulikuumaa kermamaitoa suuruskattilaan samalla voimakkaasti vatkaten. Mausta suolalla, pippurilla ja juustoraasteella.

3. Laita keitetyt, hyvin valutetut parsat simpukankuorien pohjalle, asettele katkaravut ja lohikuutiot päälle. Kaada päälle kastike. Gratinoi grillivastuksen alla kunnes pinta on kauniinvärinen. Koristele salaatinlehdillä, tillillä ja sitruunalla.

Lisää aiheesta:

Unikonsiemenillä maustettua lohta ja kermapastaaGrillattua koljaa siiderikastikkeellaCurry-kalapata simpukoiden keraKatkarapukeitto voitaikinapiirakoiden keraGratinoidut kampasimpukatGratinoitua koljaa kinkun ja siiderikastikkeen kera
KalagratiiniKananmunatonParsaviikotPääruoatKalaruoka

Muistatko isoäidin suurista simpukankuorista tarjoamat alkuruoat? Ellei sinulla ole isoäitiä, jolta lainata simpukankuoria, voit gratinoida tämän alkuruoan uuninkestävissä annosvuoissa. Sen voi tarjoilla alkuruokana tai pienenä illallisena.

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Matjesgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Silakkagratiinia chilillä

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua lohta ja kuhaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Kalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden kera