Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Chilikananpoikaa uunissa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 broileri
  • suolaa ja valkopippuria

Marinadi

  • 1 sitruuna
  • ½ punaista chiliä
  • ½ vihreää chiliä
  • 1 tl kiinalaista soijaa
  • 3 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Pese sitruuna ja suikaloi puolet kuoresta. Purista mehu. Halkaise chilit pitkittäin, poista siemenet ja suikaloi palon puolikkaat hienoksi. Sekoita yhteen sitruunan kuorisuikaleet ja mehu, chilisilppu, soija ja öljy marinadiksi.

2. Laita broileri työlaudalle "nurinpäin" ja leikkaa viillot molemmin puolin selkärankaa, vedä koko selkäranka pois. Levitä lintu ja hiero joka puolelle suolaa ja pippuria. Penslaa sitten kauttaaltaan marinadilla.

3. Aseta broileri ritilälle uunipannun päälle ja grillaa molemmilta puolilta. Se vie 20-30 minuuttia kummaltakin puolelta riippuen linnun paksuudesta. Voitele silloin tällöin paistamisen aikana.

Kun paistat broileria uunissa, se käy paljon nopeammin, jos leikkaat viillot pitkin selkärankaa ja painat linnun litteäksi. Paista niin, että sisälämpötila on vähintään 80 tai että lihaneste on täysin kirkasta.

Lisää aiheesta:

Mureketäytteinen broileriOliivisilavoitu broileriChilibroileriRosmariinibroileri uunissaPirullinen kanaGrillivartaat porsaanfileestä
KananpoikaKevytKananmunatonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika
  • 14.09.202412:00
    Pasta

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan ratatouillepasta ja tapenade-kevätkananpoikaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Keitettyä kananpoikaa juurespyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kananpoika-gyros

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tulinen chili-sitruunakananpoika

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kananpoikaa Bonne Femme