Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Chilibroileri

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 2 pientä broileria
  • 1 punainen chili
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl ruokaöljyä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puolita chilipalot pitkittäin, poista siemenet ja hienonna palot. Kuori ja purista valkosipuli. Sekoita chili, valkosipuli, inkivääri, paprikajauhe, suola ja öljy kulhossa tahnaksi.

2. Pane broilerit uunivuokaan ja voitele ne kauttaaltaan puolella mausteseoksesta. Paista broilereita uunin keskiosassa 40-50 minuuttia. Voitele toisen kerran paistamisen aikana lopulla mausteseoksella.

3. Broilerit ovat kypsiä, kun lisän sisälämpötila on 70-75 astetta. Pistä koetikku lihan paksuimpaan kohtaan ja tarkista, että siitä valuva neste on kirkasta ja läpinäkyvää. Puolita broilerit ja tarjoile keitetyn riisin kera.

Tämän tulisen ja mausteisen kanaruoan resepti on alun perin Mosambikista. Ruoan vahvuutta voi säädellä chilin määrällä. Puoli broileria syöjää kohti on sopiva määrä, jos broilerit ovat pienikokoisia. Tarjoile lisänä riisiä.

Lisää aiheesta:

Haudutettu broileri-tomaattipataMausteinen broilericurryUunibroileriValkosipulilla ja inkiväärillä maustettu katkarapucurryMaapähkinävoilla maustetut broilerinfileetChilikananpoikaa uunissa
UunibroileriKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunibroileri
  • 29.04.202407:49
    Juurekset

    Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria

  • 28.09.202210:20
    Hellapoliisi

    Hunajabroileria uunissa – helppo ja kätevä arkiruoka

  • 20.08.202115:28
    Perunagratiini

    Juustoinen broileri-perunalaatikko

  • 09.04.202010:53
    Broileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 12.03.202012:19
    Broileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"