Chilibroileri

Tämän tulisen ja mausteisen kanaruoan resepti on alun perin Mosambikista. Ruoan vahvuutta voi säädellä chilin määrällä. Puoli broileria syöjää kohti on sopiva määrä, jos broilerit ovat pienikokoisia. Tarjoile lisänä riisiä.

4 annosta

  • 2 pientä broileria
  • 1 punainen chili
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl ruokaöljyä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puolita chilipalot pitkittäin, poista siemenet ja hienonna palot. Kuori ja purista valkosipuli. Sekoita chili, valkosipuli, inkivääri, paprikajauhe, suola ja öljy kulhossa tahnaksi.

2. Pane broilerit uunivuokaan ja voitele ne kauttaaltaan puolella mausteseoksesta. Paista broilereita uunin keskiosassa 40-50 minuuttia. Voitele toisen kerran paistamisen aikana lopulla mausteseoksella.

3. Broilerit ovat kypsiä, kun lisän sisälämpötila on 70-75 astetta. Pistä koetikku lihan paksuimpaan kohtaan ja tarkista, että siitä valuva neste on kirkasta ja läpinäkyvää. Puolita broilerit ja tarjoile keitetyn riisin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja