Oliivisilavoitu broileri

Kun työnnät oliiveja broilerin nahan alle se saa uudenlaisen, hienon maun. Voit halutessasi pujotella mukaan myös muutamia valkosipulinsuikaleita.

Neljälle

  • 1 broileri, noin 1,3 kg
  • ½ sitruuna
  • suolaa ja mustapippuria
  • 20 vihreää oliivia halkaistuina
  • 50 g voita
  • 2 rkl soijaa
  • 1 kurkku
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Halkaise broileri kahtia. Purista sitruunamehua broileriin kauttaaltaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Pistä reikiä broilerinnahkaan sinne tänne ja työnnä nahan alle oliivinpuolikkaita. Aseta broilerinpuolikkaat uunivuokaan.

2. Sulata voi ja sekoita soija siihen. Penslaa broileri hyvin soijavoisulalla. Paista lintu kypsäksi uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Penslaa silloin tällöin.

3. Kuori kurkku, halkaise, raaputa pois siemenet ja viipaloi kurkunpuolikkaat. Paista yhdessä kurkkupaloja ja jäljelle jääneitä oliiveja voissa muutama minuutti, tarjoile broilerin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!