Keitettyä kananpoikaa juurespyreen kera
Jos ostat kokonaisen kananpojan, voit keittää sen ja samalla saada mitä ihanimman liemen kaupanpäällisiksi. Liemestä valmistuu persiljaliemi, joka tarjoillaan murean linnun kera. Hyvää ja kevyttä!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 kananpoika, n. 1-1,3 kg
- 1 porkkana
- 1 keltasipuli
- 1 laakerinlehti
- 1 tl timjamia
- 5 kokonaista valkopippuria
Juurespyree
- 20 g juuriselleriä
- 1 porkkana
- 1 lanttu
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Persiljaliemi
- 2 dl kanan keitinlientä
- 1 nippu lehtipersiljaa
- 2 rkl juoksevaa margariinia
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Puhdista ja paloittele sipuli ja porkkana pienemmiksi paloiksi ja laita ne kanan kera isoon pataan. Lisää vettä niin että ainekset peittyvät, lisää laakerinlehti, timjami ja valkopippurit ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen n. 50 minuuttia, kanan sisälämpötilan pitäisi nousta 75 asteeseen. Ota kana padasta ja pidä lämpimänä. Keitä lientä kokoon.
2. Kuori porkkana, lanttu ja juuriselleri ja paloittele ne. Keitä palat kevyesti suolatussa vedessä, kaada vesi pois ja sekoita pehmeät juurekset pyreeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita 2 dl kanalientä, lehtipersilja sekä juokseva margariini persiljaliemeksi.
3. Paloittele kananpoika annospaloiksi, viipaloi liha isoiksi, viistoiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet keitettyjen perunoiden kera lautasille ja kaada päälle persiljalientä. Aseta juurespyreetä lautasille ja koristele lehtipersiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti