Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitettyä kananpoikaa juurespyreen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmistusohje

1. Puhdista ja paloittele sipuli ja porkkana pienemmiksi paloiksi ja laita ne kanan kera isoon pataan. Lisää vettä niin että ainekset peittyvät, lisää laakerinlehti, timjami ja valkopippurit ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen n. 50 minuuttia, kanan sisälämpötilan pitäisi nousta 75 asteeseen. Ota kana padasta ja pidä lämpimänä. Keitä lientä kokoon.

2. Kuori porkkana, lanttu ja juuriselleri ja paloittele ne. Keitä palat kevyesti suolatussa vedessä, kaada vesi pois ja sekoita pehmeät juurekset pyreeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita 2 dl kanalientä, lehtipersilja sekä juokseva margariini persiljaliemeksi.

3. Paloittele kananpoika annospaloiksi, viipaloi liha isoiksi, viistoiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet keitettyjen perunoiden kera lautasille ja kaada päälle persiljalientä. Aseta juurespyreetä lautasille ja koristele lehtipersiljalla.

Jos ostat kokonaisen kananpojan, voit keittää sen ja samalla saada mitä ihanimman liemen kaupanpäällisiksi. Liemestä valmistuu persiljaliemi, joka tarjoillaan murean linnun kera. Hyvää ja kevyttä!

Lisää aiheesta:

Broileri-pot-au-feu krutonkien keraHäränliemi ja frikadellitRiimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeittoRanskalainen kaalikääryle juureksinPaahdettu, riimisuolattu häränrinta kermassa keitetyn savoijinkaalin keraKassleria juuresliemellä
KananpoikaLisäkeruoatKevytKananmunatonGluteenitonPääruoatKanaruoka
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 1 kananpoika, n. 1-1,3 kg
  • 1 porkkana
  • 1 keltasipuli
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl timjamia
  • 5 kokonaista valkopippuria

Juurespyree

  • 20 g juuriselleriä
  • 1 porkkana
  • 1 lanttu
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Persiljaliemi

  • 2 dl kanan keitinlientä
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • 2 rkl juoksevaa margariinia

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • lehtipersiljaa

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika
  • 14.09.202412:00
    Pasta

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan ratatouillepasta ja tapenade-kevätkananpoikaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Keitettyä kananpoikaa juurespyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kananpoika-gyros

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tulinen chili-sitruunakananpoika

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kananpoikaa Bonne Femme