Keitettyä kananpoikaa juurespyreen kera

Jos ostat kokonaisen kananpojan, voit keittää sen ja samalla saada mitä ihanimman liemen kaupanpäällisiksi. Liemestä valmistuu persiljaliemi, joka tarjoillaan murean linnun kera. Hyvää ja kevyttä!

Neljälle

  • 1 kananpoika, n. 1-1,3 kg
  • 1 porkkana
  • 1 keltasipuli
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl timjamia
  • 5 kokonaista valkopippuria

Juurespyree

  • 20 g juuriselleriä
  • 1 porkkana
  • 1 lanttu
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Persiljaliemi

  • 2 dl kanan keitinlientä
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • 2 rkl juoksevaa margariinia

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Puhdista ja paloittele sipuli ja porkkana pienemmiksi paloiksi ja laita ne kanan kera isoon pataan. Lisää vettä niin että ainekset peittyvät, lisää laakerinlehti, timjami ja valkopippurit ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen n. 50 minuuttia, kanan sisälämpötilan pitäisi nousta 75 asteeseen. Ota kana padasta ja pidä lämpimänä. Keitä lientä kokoon.

2. Kuori porkkana, lanttu ja juuriselleri ja paloittele ne. Keitä palat kevyesti suolatussa vedessä, kaada vesi pois ja sekoita pehmeät juurekset pyreeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita 2 dl kanalientä, lehtipersilja sekä juokseva margariini persiljaliemeksi.

3. Paloittele kananpoika annospaloiksi, viipaloi liha isoiksi, viistoiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet keitettyjen perunoiden kera lautasille ja kaada päälle persiljalientä. Aseta juurespyreetä lautasille ja koristele lehtipersiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.