Kananpoika-gyros

Gyros on kreikkalainen erikoisuus. Lihaa tai kananpoikaa grillataan hyvien mausteiden kera ja tarjoillaan leivän sisällä, useimmiten pita-leivän taskussa. Meidän vaihtoehdossamme leipänä on foccacia.

Yhdelle

  • 1 foccacia-leipä
  • 1 broilerinfilee
  • 1 maustemitta valkosipulijauhetta
  • ½ maustemittaa chilijauhetta
  • 1 maustemitta kuminaa jauhettuna
  • oreganoa
  • timjamia
  • öljyä paistamiseen

Tarjoiluun

  • rucolanlehtiä
  • 2 tomaattiviipaletta
  • punasipulirenkaita
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa broilerifilee pienemmiksi paloiksi ja paista ne öljyssä keskilämmöllä. Mausta valkosipuli- ja chilijauheella, jauhetulla kuminalla, oreganolla ja timjamilla. Liha voidaan kypsentää myös grillipannulla.

2. Kuori ja viipaloi punasipuli. Viipaloi tomaatti.

3. Halkaise leipä ja täytä rucolalla, tomaattiviipaleilla ja sipulirenkailla sekä broilerinpaloilla. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!