Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kananpoika-gyros

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Yhdelle

  • 1 foccacia-leipä
  • 1 broilerinfilee
  • 1 maustemitta valkosipulijauhetta
  • ½ maustemittaa chilijauhetta
  • 1 maustemitta kuminaa jauhettuna
  • oreganoa
  • timjamia
  • öljyä paistamiseen

Tarjoiluun

  • rucolanlehtiä
  • 2 tomaattiviipaletta
  • punasipulirenkaita
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa broilerifilee pienemmiksi paloiksi ja paista ne öljyssä keskilämmöllä. Mausta valkosipuli- ja chilijauheella, jauhetulla kuminalla, oreganolla ja timjamilla. Liha voidaan kypsentää myös grillipannulla.

2. Kuori ja viipaloi punasipuli. Viipaloi tomaatti.

3. Halkaise leipä ja täytä rucolalla, tomaattiviipaleilla ja sipulirenkailla sekä broilerinpaloilla. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla.

Gyros on kreikkalainen erikoisuus. Lihaa tai kananpoikaa grillataan hyvien mausteiden kera ja tarjoillaan leivän sisällä, useimmiten pita-leivän taskussa. Meidän vaihtoehdossamme leipänä on foccacia.

Lisää aiheesta:

Grillatut latva-artisokatHaudutettu broileri-tomaattipataKanapastaa marinoitujen valkosipulien keraKananmaksapyttipannuTofu-couscous ja valkosipulijogurttiItalialainen paisti
KananpoikaLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika
  • 14.09.202412:00
    Pasta

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan ratatouillepasta ja tapenade-kevätkananpoikaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Keitettyä kananpoikaa juurespyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kananpoika-gyros

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tulinen chili-sitruunakananpoika

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kananpoikaa Bonne Femme