Kananpoika-gyros
Gyros on kreikkalainen erikoisuus. Lihaa tai kananpoikaa grillataan hyvien mausteiden kera ja tarjoillaan leivän sisällä, useimmiten pita-leivän taskussa. Meidän vaihtoehdossamme leipänä on foccacia.
- Ruokavalio: Laktoositon
Yhdelle
- 1 foccacia-leipä
- 1 broilerinfilee
- 1 maustemitta valkosipulijauhetta
- ½ maustemittaa chilijauhetta
- 1 maustemitta kuminaa jauhettuna
- oreganoa
- timjamia
- öljyä paistamiseen
Tarjoiluun
- rucolanlehtiä
- 2 tomaattiviipaletta
- punasipulirenkaita
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa broilerifilee pienemmiksi paloiksi ja paista ne öljyssä keskilämmöllä. Mausta valkosipuli- ja chilijauheella, jauhetulla kuminalla, oreganolla ja timjamilla. Liha voidaan kypsentää myös grillipannulla.
2. Kuori ja viipaloi punasipuli. Viipaloi tomaatti.
3. Halkaise leipä ja täytä rucolalla, tomaattiviipaleilla ja sipulirenkailla sekä broilerinpaloilla. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria