Kananpoika-gyros

Gyros on kreikkalainen erikoisuus. Lihaa tai kananpoikaa grillataan hyvien mausteiden kera ja tarjoillaan leivän sisällä, useimmiten pita-leivän taskussa. Meidän vaihtoehdossamme leipänä on foccacia.

Yhdelle

  • 1 foccacia-leipä
  • 1 broilerinfilee
  • 1 maustemitta valkosipulijauhetta
  • ½ maustemittaa chilijauhetta
  • 1 maustemitta kuminaa jauhettuna
  • oreganoa
  • timjamia
  • öljyä paistamiseen

Tarjoiluun

  • rucolanlehtiä
  • 2 tomaattiviipaletta
  • punasipulirenkaita
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa broilerifilee pienemmiksi paloiksi ja paista ne öljyssä keskilämmöllä. Mausta valkosipuli- ja chilijauheella, jauhetulla kuminalla, oreganolla ja timjamilla. Liha voidaan kypsentää myös grillipannulla.

2. Kuori ja viipaloi punasipuli. Viipaloi tomaatti.

3. Halkaise leipä ja täytä rucolalla, tomaattiviipaleilla ja sipulirenkailla sekä broilerinpaloilla. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.