Tulinen chili-sitruunakananpoika
Kokonaisena paistettu broileri on aina hyvää. Tämä ateria saa pirteät makunsa sitruunasta ja chilistä. Broilerin nahka penslataan soijalla ja öljyllä, jolloin siitä tulee uunissa kullanruskea ja rapea. Tarjoile kananpoika lohkoperunoiden, tomaattikastikkeen ja vihannesten kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kokonainen broileri (n. 1,2 kg)
- 1 sitruuna
- 1 pieni nippu persiljaa
- 2 sitruunaruohon kortta
- 2 punaista chiliä
- 1 tl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl chilijauhetta
- 3 rkl neutraalia öljyä
- 2 tl kiinalaista soijaa
Tarjoiluun
- tomaattikastiketta
- lohkoperunoita
- vihanneksia
Valmistusohje
1. Kuivaa broileri sisä- ja ulkopuolelta. Hiero sekä sisä- että ulkopintaan suolaa, chili- ja paprikajauhetta. Leikkaa sitruunaruohot pätkiksi. Jaa sitruuna neljään lohkoon. Hienonna persilja. Täytä broileri, sitruunaruoholla, sitruunalohkoilla ja persiljalla.
2. Halkaise chilit pitkittäin, raaputa siemenet pois ja hienonna chilipalot hyvin pieneksi. Hiero chilisilppu broilerin pintaan. Nostoa broileri uunivuokaan ja penslaa se öljyllä ja soijalla.
3. Paista broileria 175 asteessa 1 1/4 tuntia, tai kunnes sen sisälämpötila on 62 astetta. Poista täyte ja heitä se pois. Leikkaa kananpoika annospaloihin ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti