Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan ratatouillepasta ja tapenade-kevätkananpoikaa

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 14.09.2024 12:00

MTV LIFESTYLE

Viides jakso vie Kotikeittiömestarit-ohjelmassa Ranskaan. Kokki Risto Mikkola tekee ratatouillepastaa ja tapenade-kevätkananpoikaa.

  • Annosmäärä: 4

Tapenade

  • 100 g kalamataoliiveja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 sardellifilettä
  • 10kpl kapriksia
  • 1dl parmesaaniraastetta
  • 0,5 dl oliiviöljyä

Tapenade-kuorrutettu kevätkananpojan filee

  • 4 kpl kevätkananpojan rintafileetä
  • 2 dl tapenadea

Ratatouillepasta

  • 1 pss ratatouillekasvikset
  • 0,5 pkt/ 250 g pennepastaa
  • 1 kpl sipuli hakkeena
  • 6 kpl valkosipulinkynsiä viipaleina
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl oreganoa
  • 1 dl tuoretta basilikaa suikaleina
  • 1 pss yrttimausteseosta
  • fenkolisiemeniä
  • 1 tl pöytäsuolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 1 dl parmesaaniraastetta

Valmistusohje

  1. Mittaa kaikki tapenade eli oliivitahnan ainekset kulhoon tai tehosekoittimeen. Sekoita ainekset oliivitahnaksi joko tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Aseta oliivitahna syrjään odottamaan.
  2. Aloita ratatouillepastan valmistaminen. Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää ratatouillepakastekasvikset ja freesaa.
  • Lisää tomaattimurska, hunaja ja mausteet. Huuhdo tomaattitölkki vedellä ja kumoa joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
  • Paista kananpojan rintoihin kaunis väri ja mausta suolalla. Kuorruta tapenadeoliivitahnalla. Paista uunissa 200 asteessa 7 minuuttia.
  • Keitä tapenade-kananpojan paistuessa uunissa pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä ja kumoa takaisin kattilaan.
  • Sekoita ratatouillekastike pastan joukkoon. Anna vetäytyä hetki. Raasta pintaan parmesaanijuustoa ja tarjoile ratatouillepasta valmiiden tapenade-kevätkananpojan rintojen kanssa.
  • Lisää aiheesta:

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaaKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopeltiKotikeittiömestarit: Ranskalainen kalapata Teresa Välimäen tapaanMasterChef Suomi: Romainesalaattitacot nyhtökauralla ja munasalaatilla, Iinan reseptiJosen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaattiBroccoli-pinaattipullat
    PastaKananpoikaKotikeittiömestaritPääruoatKanaruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Pasta
    • 05.10.202412:00
      Pekonisalaatti

      Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaa

    • 14.09.202412:00
      Kananpoika

      Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan ratatouillepasta ja tapenade-kevätkananpoikaa

    • 07.09.202412:00
      Pastat ja nuudelit

      Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia

    • 08.09.202309:48
      Hans Välimäki

      Pastataikina – itse tehty tuorepasta Hans Välimäen ohjeella

    • 12.05.202313:06
      Harri Syrjänen

      Harri Syrjäsen viisupasta 2023