Mureketäytteinen broileri

Broilerin täyttäminen nahan alle ei sittenkään ole niin konstikasta kuin luulisi. Mutta jos olet vasta-alkaja keittiössä, harjoittele alkuun vähän helpommilla lajeilla. Tai kutsu muutama ystävä kylään ja ottakaa tästä pieni yhteinen projekti.

Viidelle-kuudelle

  • 1 iso broileri, noin 1,3 kg
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl soijaa

Täyte

  • 250 g sikajauhelihaa
  • 1 dl valkoista leipää muruina
  • 150 g philadelphiajuustoa
  • suolaa ja pippuria
  • 100 g herkkusieniä pilkottuna
  • 1 nippu ruohosipulia silputtuna
  • 1 nippu persiljaa silputtuna
  • 1 muna
  • 1 maustemitta oreganoa
  • 1 maustemitta meiramia

Lisäksi

  • uuniperunoita
  • kuminaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Aseta broileri työlaudalle rintapuoli alaspäin. Viillä kummaltakin puolelta selkärankaa syvät viillot ja poista koko selkäranka. Taita lintu auki, sisäpuoli alaspäin ja paina hieman litteämmäksi. Irrota nahkaa niskasta ja ujuta kätesi varovasti nahan alle, niin että nahka irtoaa ehjänä kauttaaltaan. Leikkaa pois siivenkärjet.

2. Täyte: Sekoita keskenään valkoinen leipä, juusto ja mausteet. Silppua sienet ja yrtit pieneksi. Sekoita kaikki ainekset yhteen jauhelihan kanssa. Täytä linnun nahanalus seoksella niin tasaisesti kuin mahdollista. Taivuta nahanreuna niskan alle ja nosta broileri uunivuokaan.

3. Sulata voi ja sekoita soija voisulaan, penslaa lintu seoksella. Suolaa ja pippuroi. Paista broileri kypsäksi, noin tunti, kunnes lihaneste on läpinäkyvää. Voitele soijavoisulalla silloin tällöin paistamisen aikana. Tarjoile kypsä täytetty broileri puolikkaina paistettujen uuniperunoiden kanssa, joille on siroteltu kuminaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!