Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mureketäytteinen broileri

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Viidelle-kuudelle

  • 1 iso broileri, noin 1,3 kg
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl soijaa

Täyte

  • 250 g sikajauhelihaa
  • 1 dl valkoista leipää muruina
  • 150 g philadelphiajuustoa
  • suolaa ja pippuria
  • 100 g herkkusieniä pilkottuna
  • 1 nippu ruohosipulia silputtuna
  • 1 nippu persiljaa silputtuna
  • 1 muna
  • 1 maustemitta oreganoa
  • 1 maustemitta meiramia

Lisäksi

  • uuniperunoita
  • kuminaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Aseta broileri työlaudalle rintapuoli alaspäin. Viillä kummaltakin puolelta selkärankaa syvät viillot ja poista koko selkäranka. Taita lintu auki, sisäpuoli alaspäin ja paina hieman litteämmäksi. Irrota nahkaa niskasta ja ujuta kätesi varovasti nahan alle, niin että nahka irtoaa ehjänä kauttaaltaan. Leikkaa pois siivenkärjet.

2. Täyte: Sekoita keskenään valkoinen leipä, juusto ja mausteet. Silppua sienet ja yrtit pieneksi. Sekoita kaikki ainekset yhteen jauhelihan kanssa. Täytä linnun nahanalus seoksella niin tasaisesti kuin mahdollista. Taivuta nahanreuna niskan alle ja nosta broileri uunivuokaan.

Broilerin täyttäminen nahan alle ei sittenkään ole niin konstikasta kuin luulisi. Mutta jos olet vasta-alkaja keittiössä, harjoittele alkuun vähän helpommilla lajeilla. Tai kutsu muutama ystävä kylään ja ottakaa tästä pieni yhteinen projekti.

3. Sulata voi ja sekoita soija voisulaan, penslaa lintu seoksella. Suolaa ja pippuroi. Paista broileri kypsäksi, noin tunti, kunnes lihaneste on läpinäkyvää. Voitele soijavoisulalla silloin tällöin paistamisen aikana. Tarjoile kypsä täytetty broileri puolikkaina paistettujen uuniperunoiden kanssa, joille on siroteltu kuminaa.

Lisää aiheesta:

Täytetty kalkkunaPaistettu broileri kermakastikkeessaOliivisilavoitu broileriPaistettua kanaa sitruunakastikkeessaUunihanhiChilikananpoikaa uunissa
Täytetty broileriPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty broileri
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Mureketäytteinen broileri

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maustettu kokonainen broileri á la Alex

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Broileria paistopussissa persiljan ja sitruunan kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Täytetty broileri syyrialaisittain

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maustettu kokonainen broileri