Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rosmariinibroileri uunissa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

Neljälle

  • 1 iso broileri
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl vaaleaa kiinalaista soijaa
  • 2 tl kuivattua rosmariinia
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pane broileri työlaudalle "vatsalleen" ja leikkaa pitkittäisviillot molemmin puolin selkärankaa, poista koko ranka. "Avaa" broileri kuin kirja ja paina hieman litteämmäksi.

2. Hiero broilerin pintaan suolaa ja pippuria ja aseta se ritilälle uunipannun päälle. Kaada pannulle vähän vettä. Penslaa lintu soijalla, sirottele pinnalle rosmariinia ja muutama nokare voita.

3. Työnnä broileri uuniin ja paista sitä 25 minuuttia. Kananliha on kypsää, kun lihaneste on väritöntä ja kirkasta.

Lisää aiheesta:

Kanaa savipadassaHöyrykeitetty rakuunabroileriHunajaglaseeratut kanankoivetGrillatut sianluut ja hasselbackalaisetChilikananpoikaa uunissaUunissa paistettua haukea pinjansiementen kera
UunibroileriKevytKananmunatonPääruoatKanaruoka

Järkevä tapa paistaa broileri uunissa on avata se, jolloin kypsymisaika lyhenee huomattavasti. Jos haluat tarjota lohkoperunoita broilerin kanssa, laita ne samaan aikaan uuniin, niin ne ovat valmiita yhtä aikaa.

Tuoreimmat aiheesta

Uunibroileri
  • 29.04.202407:49
    Juurekset

    Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria

  • 28.09.202210:20
    Hellapoliisi

    Hunajabroileria uunissa – helppo ja kätevä arkiruoka

  • 20.08.202115:28
    Perunagratiini

    Juustoinen broileri-perunalaatikko

  • 09.04.202010:53
    Broileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 12.03.202012:19
    Broileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"