Kananpoikaa Bonne Femme

Perinteinen ranskalainen Hyvän Naisen kana tehdään meillä tietysti broilerista. Ruoan voi valmistaa hyvin etukäteen ja lämmittää sitten tarjoiluun, maku vain paranee!

Neljälle-kuudelle

  • 1,2 kg broilerinpaloja
  • suolaa ja mustapippuria
  • 200 g savukylkeä kuutioina
  • 10 salottisipulia
  • 125 g vihreitä pakasteherneitä
  • 1 pieni purkki hillosipulia
  • 100 g pieniä herkkusieniä

Kastike

  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl kanalientä
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Mausta ja ruskista broilerinpalat ja siirrä ne pataan. Kuutioi savustettu siankylki ja kuori sipulit. Ruskista savukylki ja sipulit voissa pannussa ja siirrä nekin pataan.

2. Kaada viini paistinpannuun, keitä kokoon. Kuullota vehnäjauhoa voissa kasarissa, siivilöi joukkoon paistoliemi viineineen paistinpannusta. Lisää kanaliemi, keitä hieman kokoon ja kaada pataan.

3. Anna padan porista hiljaa kannen alla noin 40 minuuttia. Kääntele joukkoon herneet, hillosipulit ja sienet, kun pata on melkein valmis.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!