Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pirullinen kana

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 kananpoika
  • 2 punaista chiliä
  • 1 ½ dl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Huuhdo kananpoika ja aseta se rintapuoli alaspäin. Leikkaa selkäluu pois ja poimi pois solisluut, käännä ja leikkaa pois siipien kärjet. Paina kananpoikaa niin että se pysyy litteänä.

2. Halkaise chilit pituussuuntaan, raaputa pois siemenet ja väliseinät. Hienonna chili tarkasti ja sekoita sitruunamehun ja öljyn kera. Laita kananpoika pussiin tai vuokaan ja kaada päälle marinadi. Marinoi 8 tuntia.

3. Grillaus: Taittele kananpojan koivet sen kylkiin ja laita se kuumalle grilliritilälle. Suolaa ja grillaa hiilloksella. Kääntele grillauksen aikana jotta se kypsyy tasaisesti. Uunissa paistettu: Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia.

Kanan pitää saada marinoitua 8 tuntia, joten suunnittele tämän ruoan valmistus hyvissä ajoin. Ruoka on tulinen, mutta voit säädellä tulisuutta chilin määrää muuttaen. Tarjoile maukkaan salaatin, mielellään ruokaisan pastasalaatin, kera.

Lisää aiheesta:

Bressen kanaVarrasbroileriGrillattu inkiväärikananpoikaRosmariinibroileri uunissaChilikananpoikaa uunissaUunissa paistettua haukea pinjansiementen kera
KananpoikaKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika
  • 14.09.202412:00
    Pasta

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan ratatouillepasta ja tapenade-kevätkananpoikaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Keitettyä kananpoikaa juurespyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kananpoika-gyros

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tulinen chili-sitruunakananpoika

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kananpoikaa Bonne Femme