Pirullinen kana

Kanan pitää saada marinoitua 8 tuntia, joten suunnittele tämän ruoan valmistus hyvissä ajoin. Ruoka on tulinen, mutta voit säädellä tulisuutta chilin määrää muuttaen. Tarjoile maukkaan salaatin, mielellään ruokaisan pastasalaatin, kera.

Neljälle

  • 1 kananpoika
  • 2 punaista chiliä
  • 1 ½ dl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Huuhdo kananpoika ja aseta se rintapuoli alaspäin. Leikkaa selkäluu pois ja poimi pois solisluut, käännä ja leikkaa pois siipien kärjet. Paina kananpoikaa niin että se pysyy litteänä.

2. Halkaise chilit pituussuuntaan, raaputa pois siemenet ja väliseinät. Hienonna chili tarkasti ja sekoita sitruunamehun ja öljyn kera. Laita kananpoika pussiin tai vuokaan ja kaada päälle marinadi. Marinoi 8 tuntia.

3. Grillaus: Taittele kananpojan koivet sen kylkiin ja laita se kuumalle grilliritilälle. Suolaa ja grillaa hiilloksella. Kääntele grillauksen aikana jotta se kypsyy tasaisesti. Uunissa paistettu: Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja