Appelsiininmakuinen lihapata
Mehevä naudanlihapata maistuu herkullisesti appelsiinilta ja oliiveilta. Tarjoa keitetyn riisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 600 g luutonta etuselkää
- 120 g pikkusipuleita
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 appelsiini
- 20 mustaa oliivia
- 4 dl lihalientä
- 1 tl timjamia
- 1/4 tl chilijauhetta
- suolaa
- jauhettua mustapippuria
- ½ chilipalko
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Leikkaa liha kuutioiksi. Ruskista lihakuutiot ja kuullota sipulit ja valkosipuli voissa. Lisää joukkoon tomaattipyree, tomaattimurska ja lihaliemi. Mausta timjamilla, chilillä, suolalla ja pippurilla. Hauduta noin tunti, kunnes liha tuntuu murealta.
2. Hienonna chili. Raasta noin puolet appelsiininkuoresta. Kuori appelsiini ja poista appelsiinilohkoista kalvot. Lisää chili, raastettu appelsiininkuori, appelsiinilohkot ja oliivit pataan hieman ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti