Mainos
Mainos

Mehevä naudanlihapata maistuu herkullisesti appelsiinilta ja oliiveilta. Tarjoa keitetyn riisin kera.

4 annosta

  • 600 g luutonta etuselkää
  • 120 g pikkusipuleita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 appelsiini
  • 20 mustaa oliivia
  • 4 dl lihalientä
  • 1 tl timjamia
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • suolaa
  • jauhettua mustapippuria
  • ½ chilipalko
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Leikkaa liha kuutioiksi. Ruskista lihakuutiot ja kuullota sipulit ja valkosipuli voissa. Lisää joukkoon tomaattipyree, tomaattimurska ja lihaliemi. Mausta timjamilla, chilillä, suolalla ja pippurilla. Hauduta noin tunti, kunnes liha tuntuu murealta.

2. Hienonna chili. Raasta noin puolet appelsiininkuoresta. Kuori appelsiini ja poista appelsiinilohkoista kalvot. Lisää chili, raastettu appelsiininkuori, appelsiinilohkot ja oliivit pataan hieman ennen tarjoilua.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.