Grillatut lammasviipaleet ja tomaattikastike

Jos haluat hieman enemmän terää kastikkeeseen, käytä chilillä maustettua tomaattimurskaa.

Kuudelle

  • 6 viipaletta lampaanpaistia

Marinadi

  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 1 tl kiinalaista soijaa
  • 1 sitruunanmehu
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 maustemitta timjamia
  • 2 maustemittaa rouhittua mustapippuria

Tomaattikastike

  • 1 sipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 15 vihreää oliivia
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 1 dl chilikastiketta

Valmistusohje

1. Tee muutama pieni viilto lihan rasvareunaan. Laita lihaviipaleet kulhoon. Sekoita öljy, soija ja puristettu sitruunamehu. Purista joukkoon valkosipulinkynnet, murenna laakerinlehti ja lisää muut mausteet. Kaada marinadi lihojen päälle ja pane maustumaan jääkaappiin mutamaksi tunniksi. Kääntele pari kertaa.

2. Kastike: Silppua sipuli ja kuullota silppua oliiviöljyssä kasarissa. Silppua oliivit ja lisää sipun sekaan. Sekoita joukkoon kastikkeen muut ainekset ja keitä hiljalleen, kunnes kastike on paksuuntunut.

3. Valuta ja kuivata lihaviipaleet. Suolaa ne kevyesti ja grillaa ne kypsiksi joko hiiligrillissä tai grillipannussa. Liha saa mielellään olla hieman rosaa sisältä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!