Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillatut lammasviipaleet ja tomaattikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos haluat hieman enemmän terää kastikkeeseen, käytä chilillä maustettua tomaattimurskaa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Kuudelle

  • 6 viipaletta lampaanpaistia

Marinadi

  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 1 tl kiinalaista soijaa
  • 1 sitruunanmehu
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 maustemitta timjamia
  • 2 maustemittaa rouhittua mustapippuria

Tomaattikastike

  • 1 sipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 15 vihreää oliivia
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 1 dl chilikastiketta

Valmistusohje

1. Tee muutama pieni viilto lihan rasvareunaan. Laita lihaviipaleet kulhoon. Sekoita öljy, soija ja puristettu sitruunamehu. Purista joukkoon valkosipulinkynnet, murenna laakerinlehti ja lisää muut mausteet. Kaada marinadi lihojen päälle ja pane maustumaan jääkaappiin mutamaksi tunniksi. Kääntele pari kertaa.

2. Kastike: Silppua sipuli ja kuullota silppua oliiviöljyssä kasarissa. Silppua oliivit ja lisää sipun sekaan. Sekoita joukkoon kastikkeen muut ainekset ja keitä hiljalleen, kunnes kastike on paksuuntunut.

3. Valuta ja kuivata lihaviipaleet. Suolaa ne kevyesti ja grillaa ne kypsiksi joko hiiligrillissä tai grillipannussa. Liha saa mielellään olla hieman rosaa sisältä.

Lisää aiheesta:

Jogurtissa marinoidut broilerivartaatBroileria piparjuurikastikkeessaHalloumijuustoa paahdettujen juuresten keraLampaanpaistia valkoisten papujen kanssaGrillattu vasikanmaksa ja sipulimarmeladiMozzarellagratinoitu lampaanpaisti tomaattikastikkeella
LammastaKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta
  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 20.04.201606:00
    Lammasvartaat

    Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

  • 18.04.201614:17
    Kasvisruokavalio

    Josen libanonilaiset mezet

  • 23.03.201608:01
    Pääsiäinen

    Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa