Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Burgundinpata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pata paljastaa punaviinin- ja pekoninmakuisen elämyksen!

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

5 annosta

  • 400 g naudan sisäpaistia
  • 75 g pekonia
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 dl lihalientä
  • 1 1/2 dl punaviiniä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 porkkanaa
  • 100 g herkkusieniä
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 1/2 rkl Ohrakasta
  • persiljaa

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Kuutioi paisti ja suikaloi pekoni. Ruskista lihakuutiot pekonisuikaleiden ja tomaattipyreen kanssa. Lisää lihaliemi, punaviini, laakerinlehti, lohkoiksi leikattu sipuli ja murskattu valkosipulinkynsi. Hauduta melkein kypsäksi ja lisää suikaleiksi leikatut porkkanat.

Jatka hauduttamista hetki ja lisää viipaloidut herkkusienet, mausteet sekä kylmään vesitilkkaan liuotettu Ohrakas. Keitä vielä pari minuuttia. Koristele hienonnetulla persiljalla.

Lisää aiheesta:

Thai-maustettu kanapataMaijan yrttinen lihapata ja uunipunajuuretPotkapataPörköltAppelsiininmakuinen lihapataNopea ranskalainen lihapata
NaudanlihapataKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata
  • 12.01.202113:03
    Viiden jälkeen

    Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje

  • 21.10.202011:53
    Liha

    Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

  • 21.10.202009:07
    Karjalanpaisti

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ananas-mangolihapata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu