Kellarimestarin riisipata

Tähän voimakkaan makuiseen riisipataan voit käyttää hirven-, peuran- tai poronlihaa tai yhdistää eri riistalajeja keskenään. Tarjoa lisänä pastaa.

4 annosta

  • 1-1½ kg hirven palapaistia tai muuta riistaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pullo punaviiniä
  • 1 rkl katajanmarjoja
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 15--20 pikkusipulia
  • 1 litra sekasieniä
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Paloittele liha 3 cm kuutioiksi. Kuori ja paloittele sipulit. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Hienonna katajanmarjat. Ruskista liha kauttaaltaan.

2. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa. Sekoita tomaattipyree viiniin, lisää hienonnetut katajanmarjat ja 1½ tl suolaa sekä pari reilua kierrosta mustapippuria pippurimyllystä. Kaada viini ja mausteet pataan. Keitä lientä miedolla lämmöllä pari minuuttia ja lisää joukkoon lihat. Kiehauta, pane kansi päälle ja hauduta kunnon lämmöllä noin kaksi tuntia tai kunnes liha on mureaa.

3. Kuori pikkusipulit ja ruskista ne kevyesti voissa. Puhdista ja kuullota sienet. Kun haudutusaikaa on jäljellä 45 minuuttia, lisää pataan sienet ja sipulit. Tarjoa pastan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.