Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kellarimestarin riisipata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän voimakkaan makuiseen riisipataan voit käyttää hirven-, peuran- tai poronlihaa tai yhdistää eri riistalajeja keskenään. Tarjoa lisänä pastaa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 1-1½ kg hirven palapaistia tai muuta riistaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pullo punaviiniä
  • 1 rkl katajanmarjoja
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 15--20 pikkusipulia
  • 1 litra sekasieniä
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Paloittele liha 3 cm kuutioiksi. Kuori ja paloittele sipulit. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Hienonna katajanmarjat. Ruskista liha kauttaaltaan.

2. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa. Sekoita tomaattipyree viiniin, lisää hienonnetut katajanmarjat ja 1½ tl suolaa sekä pari reilua kierrosta mustapippuria pippurimyllystä. Kaada viini ja mausteet pataan. Keitä lientä miedolla lämmöllä pari minuuttia ja lisää joukkoon lihat. Kiehauta, pane kansi päälle ja hauduta kunnon lämmöllä noin kaksi tuntia tai kunnes liha on mureaa.

3. Kuori pikkusipulit ja ruskista ne kevyesti voissa. Puhdista ja kuullota sienet. Kun haudutusaikaa on jäljellä 45 minuuttia, lisää pataan sienet ja sipulit. Tarjoa pastan kanssa.

Lisää aiheesta:

Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikkoPihlajanmarjanmakuinen riistapataKermainen riistapannuMausteinen riistapataKatalonialainen lammaspataRiistapata kantarellien kera
RiistapataKananmunatonGluteenitonRiistakausiSienisatoPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Riistapata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pihlajanmarjanmakuinen riistapata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mykonoksen kanipata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Metsästäjänpata

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Peurapata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kermainen riistapannu