Broileria appelsiinikastikkeessa yrttiriisin kera
Kokeile kutkuttavaa kanaa sinappisen appelsiinkastikeen kera. Lisää riisiin makua timjamilla ja rosmariinilla.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 600 g broilerin rintafileitä
- 0,5 dl öljyä
- 1 sitruuna
- 1 punainen chili
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl sinappia
- 1 rkl hunajaa
- suolaa
- 2 dl appelsiinimehua
- mustapippuria
- (vaaleaa kastikesuurustetta)
Valmistusohje
Siivuta rintafileet. Valmista marinadi. Kaada öljy pussiin tai astiaan. Raasta joukkoon huolella pestyn sitruunan kuori ja purista sitruunasta mehu.
Siivuta chili ja kuoritut valkosipulinkynnet ja lisää marinadiin. Lisää sinappi, hunaja ja suola, sekoita.
Lisää marinadiin broilerisuikaleet ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
Nostele marinoituneet lihat kuumalle pannulle ja paista lihoihin väriä kummallekin puolelle. Lisää appelsiinimehu ja anna kiehua keskilämmöllä, kunnes broileri on kypsää.
Mausta mustapippurilla ja suurusta halutessasi kastikesuurusteella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti