Yli 1 000 pizzan päivämyynti yllätti – näissä suomalaisravintoloissa paukkuivat kesällä ennätykset

1:21 Classic Pizzan suosituin pizza on älytön hitti: ”Ei voi koskaan ottaa listalta pois”

Ravintola-alalta kantautuu myös positiivisia uutisia: kesä oli menestyksekäs esimerkiksi Hangossa toimivilla ravintoloilla.

Videolla: Classic Pizzassa on yksi älytön hittipizza. Oletko maistanut?

Koronapandemia on kurittanut ravintola-alaa jo puolentoista vuoden ajan. Mediasta on voinut lukea alan vaikeuksista ja moni hyvä ravintola on joutunut sulkemaan ovensa.

Synkkien uutisten keskelle mahtuu kuitenkin myös valonpilkahduksia. Kerroimme keväällä 2020 muun muassa ravintoloitsija ja keittiömestari Sasu Laukkosensushitempauksesta, josta tuli valtaisa hitti. Helsinkiläisessä Michelin-ravintolassa ryhdyttiin sen sijaan myymään vitosen kotiruokaa keväällä 2021

Nyt positiivisia uutisia kantautuu myös suosittuna kesäkaupunkina tunnetusta Hangosta. Kaupungista alkunsa saanut pastaketju Hangon Makaronitehdas nimittäin rikkoi yrityksen tiedotteen mukaan kesällä myyntiennätyksiä. Myös samaan ketjuun kuuluvassa Classic Pizzassa kauppa kävi kesällä ennätystahtiin.

Uusia ennätyksiä pasta- ja pizzaravintoloissa

Hangon Makaronitehtaalla on ollut tänä kesänä keittiössä kaikkien aikojen kiire: ennätyspäivänä valmistettiin huimat 987 pasta-annosta. Makaronitehtaan myynti kasvoi ensimmäisenä koronakesänä 2020 peräti 40 prosenttia. Tänä kesänä kasvu on noin 20 prosentin luokkaa.

Makaronitehtaan uusimpana hittinä listalla on Vongole-pasta, jossa on sydänsimpukkaa, valkosipulia, chiliä, valkoviiniä ja persiljaa. Annos on myös kunnianosoitus ravintolan hallituksen jäsenenä toimineelle, viime helmikuussa menehtyneelle mainostoimistogurulle Ami Hasanille. Hasan oli itse toivonut pastaa ravintolan listalle.

Hangon kesän suosio yllätti jopa kokeneen ravintoloitsijan, Merja Rahkola-Toivasen. Rahkola-Toivanen on kiitollinen erityisesti ravintoloidensa henkilökunnalle, joka paiskoi töitä kovassa helteessä päivästä toiseen.

– Tämä on ollut ihan mieletön kesä. Kiitos siitä kuuluu kotimaan matkailijoille, jotka lähtivät eurojensa kanssa liikkeelle, eivätkä jääneet kotiin neljän seinän sisälle.

Rahkola-Toivasen mukaan Makaronitehtaan asiakkaat olivat ennen koronaakin pääasiassa suomalaisia. Ulkomaiset asiakkaat ovat tulleet pääasiassa Virosta ja Ruotsista.

Myös Classic Pizzassa paukkuivat ennätykset ja asiakkaita riitti jopa jonoksi asti. Ravintola tekikin Hangon Regatan aikaan heinäkuisena lauantaina myyntiennätyksen: yhden päivän aikana myytiin 1038 pizzaa.

– Se on kova luku. Ravintolan myynti on kasvanut koko 26-vuotisen historiansa aikana joka vuosi.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja