Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yli 1 000 pizzan päivämyynti yllätti – näissä suomalaisravintoloissa paukkuivat kesällä ennätykset

1:21Classic Pizzan suosituin pizza on älytön hitti: ”Ei voi koskaan ottaa listalta pois”
Julkaistu 27.08.2021 08:58

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ravintola-alalta kantautuu myös positiivisia uutisia: kesä oli menestyksekäs esimerkiksi Hangossa toimivilla ravintoloilla.

Videolla: Classic Pizzassa on yksi älytön hittipizza. Oletko maistanut?

Koronapandemia on kurittanut ravintola-alaa jo puolentoista vuoden ajan. Mediasta on voinut lukea alan vaikeuksista ja moni hyvä ravintola on joutunut sulkemaan ovensa.

Synkkien uutisten keskelle mahtuu kuitenkin myös valonpilkahduksia. Kerroimme keväällä 2020 muun muassa ravintoloitsija ja keittiömestari Sasu Laukkosen sushitempauksesta, josta tuli valtaisa hitti. Helsinkiläisessä Michelin-ravintolassa ryhdyttiin sen sijaan myymään vitosen kotiruokaa keväällä 2021. 

Nyt positiivisia uutisia kantautuu myös suosittuna kesäkaupunkina tunnetusta Hangosta. Kaupungista alkunsa saanut pastaketju Hangon Makaronitehdas nimittäin rikkoi yrityksen tiedotteen mukaan kesällä myyntiennätyksiä. Myös samaan ketjuun kuuluvassa Classic Pizzassa kauppa kävi kesällä ennätystahtiin.

Uusia ennätyksiä pasta- ja pizzaravintoloissa

classic pizza Merja Rahkola-Toivanen
Merja Rahkola-Toivanen ja näkymä Hangon Classic Pizzassa.Classic PIzza

Hangon Makaronitehtaalla on ollut tänä kesänä keittiössä kaikkien aikojen kiire: ennätyspäivänä valmistettiin huimat 987 pasta-annosta. Makaronitehtaan myynti kasvoi ensimmäisenä koronakesänä 2020 peräti 40 prosenttia. Tänä kesänä kasvu on noin 20 prosentin luokkaa.

Makaronitehtaan uusimpana hittinä listalla on Vongole-pasta, jossa on sydänsimpukkaa, valkosipulia, chiliä, valkoviiniä ja persiljaa. Annos on myös kunnianosoitus ravintolan hallituksen jäsenenä toimineelle, viime helmikuussa menehtyneelle mainostoimistogurulle Ami Hasanille. Hasan oli itse toivonut pastaa ravintolan listalle.

Hangon kesän suosio yllätti jopa kokeneen ravintoloitsijan, Merja Rahkola-Toivasen. Rahkola-Toivanen on kiitollinen erityisesti ravintoloidensa henkilökunnalle, joka paiskoi töitä kovassa helteessä päivästä toiseen.

– Tämä on ollut ihan mieletön kesä. Kiitos siitä kuuluu kotimaan matkailijoille, jotka lähtivät eurojensa kanssa liikkeelle, eivätkä jääneet kotiin neljän seinän sisälle.

Rahkola-Toivasen mukaan Makaronitehtaan asiakkaat olivat ennen koronaakin pääasiassa suomalaisia. Ulkomaiset asiakkaat ovat tulleet pääasiassa Virosta ja Ruotsista.

Myös Classic Pizzassa paukkuivat ennätykset ja asiakkaita riitti jopa jonoksi asti. Ravintola tekikin Hangon Regatan aikaan heinäkuisena lauantaina myyntiennätyksen: yhden päivän aikana myytiin 1038 pizzaa.

– Se on kova luku. Ravintolan myynti on kasvanut koko 26-vuotisen historiansa aikana joka vuosi.

Lue myös: Marjaana keksi tuotteen, josta povataan seuraavaa ruokakauppahittiä – Jyrki Sukula: "Hämmentävän lähellä ravintolatasoista"

Lisää aiheesta:

Kanaravintolan suosio räjähti muutaman sekunnin ansiosta – näin ravintoloista tulee ilmiöitäMoni ei ole kuullutkaan Jessen ja Jussin ravintolasta, vaikka se on porskuttanut jo 10 vuotta: "Helsingin tuntemattomin huippuravintola"Huippuravintoloiden annoksia 5–7 eurolla: Hittitapahtuma porskuttaa koronakriisistä huolimatta – nyt ei tarvitse jonottaaMarkus joutui sulkemaan 550 neliön ravintolansa koronan takia – avasi 60 neliön pizzerian Espooseen, ja nyt nämä pizzat viedään käsistäSuomalaisella pastaravintolalla on ollut yllättäen kaikkien aikojen kesä – toimitusjohtaja toivoo koulujen aloituksen siirtoa syyskuulle: "Sillä saataisiin Suomi nousuun"Luovuus kukkii nyt ravintola-alalla ennennäkemättömällä tavalla – porvoolainen Michelin-kokki myy keittoa ämpäreissä, Helsingissä vaihdettiin skandiruoka pizzaan: "Joko konkurssi tai luovaa ratkaisua"
RavintolatRuokaHankoPizzaPastaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • Eilen17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • pe15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta

  • to13:38
    Verot

    Pizzerioista ja kebabravintoloista löytyi 11 miljoonaa maksamattomia veroja

  • to11:26
    Ruoka

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • ke12:37
    Ruoka

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"