Suomalaisravintoloiden yrittäjät keksivät uskomattoman vaikeassa tilanteessa luovia ratkaisuja selviytyäkseen.
Videolla: Keittiömestari ja ravintoloitsija Kari Aihinen ja MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi kertoivat tiistaina Viiden jäljeen -ohjelmassa ravintoloiden katastrofaalisesta tilanteesta Suomessa.
Kerroimme jo aiemmin, miten koronakriisi on iskenyt katastrofaalisesti ravintola-alaan. Monien suomalaisravintoloiden asiakasmäärät ovat laskeneet lähelle nollaa, kun ihmiset pysyttelevät nyt kotona eristyksissä muista. Toivoa ei kuitenkaan ole vielä menetetty, vaan monet ravintolat ovat kehitelleet vaihtoehtoisia konsepteja, joilla kassavirtaa edelleen saadaan loihdittua.
Esimerkiksi helsinkiläinen ravintola Oran keittiömestari ja ravintoloitsija Sasu Laukkonen päätti muuttaa Michelin-ravintolansa väliaikaisesti sushitehtaaksi.
– Otan meidän neljän hengen tiimin ja harjoittelijan, tilaan tarvikkeet aina kalasta sushiriiseihin ja puikkoihin ja muutan ravintolan sushitehtaaksi, jotta voimme myydä 15 euron sushibokseja päivästä iltaan. Olisi ihan käsittämätöntä, että nyt valmistelisin Oran ruoat nollasta neljälle ihmiselle ihan vain siksi, että Michelin-status säilyisi. Miksi emme voisi siis ilahduttaa ihmisiä ja tuoda pienen valonpilkahduksen kaiken keskelle, Laukkonen kertoi aiemmin MTV:lle.
