Viranomaiselta noottia Ruokaboksille: Harhaanjohtavaa mainontaa ja rajoituksilla ratsastamista

shutterstock_1696559692
Copyright (c) 2020 Skylines/Shutterstock.

Kuluttaja-asiamies on löytänyt epäkohtia Ruokaboksi-palvelun toiminnasta. Yhtiö on ilmoittanut korjaavansa havaitut puutteet.

Kuluttaja-asiamies moittii kotiin tilattavaa ruokapalvelu Ruokaboksia harhaanjohtavasta mainonnasta.

Ruokaboksi-palvelu ei ole kuluttaja-asiamies Katri Väänäsen mukaan kertonut riittävän selkeästi markkinoinnissaan, että kotiin tilattavassa "kokeiluboksissa" tai yhtiön mainitsemassa testiasiakkuudessa on todellisuudessa kyse tilauksesta, joka on toistaiseksi voimassa oleva.

Markkinoinnissa käytetty kieli on voinut synnyttää kuvan kokeilusta tai kertatilauksesta, kuluttaja-asiamies arvioi.

– Erilaiset kuluttajien arkea helpottavat palvelut ovat erittäin tervetulleita. Näiden uusienkin palvelumallien myynnissä ja markkinoinnissa on kuitenkin muistettava ottaa huomioon kuluttajansuojalain velvoitteet, Väänänen toteaa Kilpailu- ja kuluttajaviraston tiedotteessa.

Kuluttaja-asiamiehen mukaan tilauksen kesto on sellainen oleellinen tieto, joka pitää kuluttajansuojalain mukaan kertoa asiakkaalle selkeästi.

Viranomainen: Ruokaboksia koskee peruuttamisoikeus

Ruokaboksin palvelua lisäksi koskee kuluttaja-asiamiehen arvion mukaan 14 vuorokauden peruuttamisoikeus.

Lain mukaan etämyynnin peruuttamisoikeus ei koske elintarvikkeiden kaltaisia tuotteita, jotka voivat pilaantua. Kuluttaja-asiamiehen mukaan Ruokaboksin palvelussa on kyse reseptien suunnittelusta ja raaka-aineiden toimittamisesta asiakkaille, joten lain peruuttamisoikeuksia koskevat rajoitukset eivät koske sitä.

Myös peruuttamisoikeudesta pitää viraston mukaan kertoa selkeästi palvelun asiakkaille.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston tiedotteen mukaan Ruokaboksi Finland on ilmoittanut korjaavansa puutteet, joista kuluttaja-asiamies sitä moittii.

Ruoka voi kallistua jopa 20 prosenttia tämän vuoden aikana – ministeri kertoo alla olevalla videolla, mihin kannattaa varautua.

Ruoka voi kallistua jopa 20 prosenttia tämän vuoden aikana - ministeri kertoo mihin kannattaa varautua 2:08
KATSO VIDEO: Varaudu näihin muutoksiin ruokakaupoilla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!