Ostatko sinäkin? K-ryhmästä paljastetaan kesän hittiruoat: Suomalaisilla yksi ylivoimainen suosikki

Miten varhaisperunat tulisi keittää, jotta niistä tulee täydellisiä? 1:43 Miten varhaisperunat tulisi keittää, jotta niistä tulee täydellisiä?
KATSO MYÖS VIDEO: Näin varhaisperunat tulisi keittää, jotta niistä tulee täydellisiä!

K-ryhmän arkibarometrissä selvitettiin suomalaisten kesän suosikkiruokia ja suhtautumista herkutteluun.

K-ryhmän kesäkuussa teettämässä Arkibarometri-kyselytutkimuksessa selvitettiin, mitä suomalaiset ajattelevat kesällä syömisestä ja herkuttelusta. Tutkimuksessa selvisi, että lähes 80 prosenttia suomalaisista rajoittaa jotenkin herkuttelua kesälomalla. Moni suhtautuu kesällä syömiseen yleisesti kuitenkin rennommin kuin muulloin. Harva potee huonoa omaatuntoa kesän herkuttelusta.

Keskon päivittäistavarakaupan kehityspäällikkö Laura Ihanaisen mukaan vaikuttaa siltä, että suurin osa suhtautuu kesällä syömiseen melko rennosti, vaikka herkuttelun ei annetakaan lähteä lapasesta.

–Toisaalta osa suosii kesällä tavanomaista terveellisempää ruokavaliota. Tämä voi johtua esimerkiksi kotimaisten kasvisten sesongin mukaisesta hyvästä saatavuudesta ja erinomaisesta mausta. Toisaalta myös siitä, että hyvinvointia edistäviin ruokavalintoihin halutaan erityisesti lomalla panostaa, Ihanainen pohtii tiedotteessa.

Varhaisperuna suomalaisten suosikki

Mitkä sitten ovat suomalaisten tärkeimmät kesäherkut? Kyselytutkimuksen perusteella ruokakaupoista löytyy selkeitä sesonkisuosikkeja. Erityisesti sesongin vihannekset menevät kesällä kaupaksi.

Ylivoimainen kesäsuosikki suomalaisille on varhaisperuna. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin paras tapa varhaisperunoiden keittämiseen.

Pottujen lisäksi kesäsuosikeihin nousevat mansikat ja muut marjat, jäätelö, grillattu liha sekä makkara. Yli 60-vuotiaat nautiskelevat mielellään kesäperunoita ja silliä, kun taas makkara sekä grillattu liha korostuvat muun muassa miesten lautasilla.

Makeista herkuista marjoja kuluu korostetusti naisilla, jäätelöä taas esimerkiksi lapsiperheillä.

– On todella hienoa, että suomaiset hyödyntävät sesongin kasviksia runsaasti kesän ruoanlaitossa. Kesällä sesongissa olevat kotimaiset kasvikset ovat monella tapaa vastuullinen valinta ja herkuttelemalla kesän marjoilla ja vihanneksilla saa helposti myös puoli kiloa kasviksia päivässä -suosituksen täytettyä, Ihanainen muistuttaa.

Katso myös: Halpa vs. kallis: Pystyykö edullinen yleisperuna haastamaan kotimaisen varhaisperunan?

Halpa vs. kallis: Pystyykö edullinen yleisperuna haastamaan kotimaisen varhaisperunan? 5:43
Erottaako raati joukosta varhaisperunan?

Lähde: K-ryhmä

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!